Kuih Torak




Kuih torak..

Kuih yang first time aku dengar namanya Torak tu, ingatkan tengkorak. Hehe. First time juga tengok rupanya dan makan.. Not bad jugak rasa dia. Macam kuih tepung talam. Lemak-lemak manis gitu..

Mak aku beli sampai RM5. Tiga seringgit. Murah lagi kuih-kuih kat kampung ni. Kat bandar naik satu 4kupang dah kan.

Kuih ni kitorang beli kat pekan Sabak Bernam tadi. Gerai kuihnya betul-betul kat trafik light pekan Sabak tu. Kat kedai India jual majalah. :)

Google google.. Terjumpa resepinya. Senang je rupanya nak buat. Cuma macam leceh sket nak berbungkus-bungkus bagai tu..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Done 1st Ramadhan

Selamat berpuasa uolls... Selesai dah 1 Ramadhan ye. Aku tahun ni amik yang waktu kerja yang masuk kul 8 pagi balik kul 4.30 p...