Sunday, April 22, 2012

Kuih Torak




Kuih torak..

Kuih yang first time aku dengar namanya Torak tu, ingatkan tengkorak. Hehe. First time juga tengok rupanya dan makan.. Not bad jugak rasa dia. Macam kuih tepung talam. Lemak-lemak manis gitu..

Mak aku beli sampai RM5. Tiga seringgit. Murah lagi kuih-kuih kat kampung ni. Kat bandar naik satu 4kupang dah kan.

Kuih ni kitorang beli kat pekan Sabak Bernam tadi. Gerai kuihnya betul-betul kat trafik light pekan Sabak tu. Kat kedai India jual majalah. :)

Google google.. Terjumpa resepinya. Senang je rupanya nak buat. Cuma macam leceh sket nak berbungkus-bungkus bagai tu..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

6 comments:

AdaM Hawa said...

macam lontong plak sekali pandang..

pja said...

mcm sedao je...sbb pja suke segala kuih yg berbungkus ni...heheehe

Ana Lyana said...

adam hawa : lontong??? aa, same ke?

Pja : sedappp. rasa lemak2 manis gitu..

Anonymous said...

kuih ni kuih warisan orang banjar. memang sedap tapi leceh nak buat.

noorsham bahari said...

Saya suka kueh ni...Alhamdulillah...ada resepinya lagi...izin sharekan ye, terima kasih. Ramadhan Kareem...

noorsham bahari said...

Sedap kuh ni...Alhamdulillah ada resepi...terima kaseh dan izinkan saya share ye...Ramadhan Kareem.