Kuih Torak




Kuih torak..

Kuih yang first time aku dengar namanya Torak tu, ingatkan tengkorak. Hehe. First time juga tengok rupanya dan makan.. Not bad jugak rasa dia. Macam kuih tepung talam. Lemak-lemak manis gitu..

Mak aku beli sampai RM5. Tiga seringgit. Murah lagi kuih-kuih kat kampung ni. Kat bandar naik satu 4kupang dah kan.

Kuih ni kitorang beli kat pekan Sabak Bernam tadi. Gerai kuihnya betul-betul kat trafik light pekan Sabak tu. Kat kedai India jual majalah. :)

Google google.. Terjumpa resepinya. Senang je rupanya nak buat. Cuma macam leceh sket nak berbungkus-bungkus bagai tu..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...