Friday, March 30, 2012

Nurse datang rumah


Untuk pengetahuan korang, kalau kat kampung, kalau ada kelahiran..
Memang kena report kat klinik kesihatan atau Klinik Desa berdekatan lah..
kalau kat bandar aku tak tau..
Then hari pertama sampai hari kesepuluh, Nurse akan datang rumah..
Buat check up baby dan mama baby..
Lepas hari kesepuluh, hari kedua puluh pulak..
Then sebulan, kena pegi klinik sendiri lah..
Haishh, banyak lemak nak nurse datang umah je kan..
Haha..

Now, hari ke-14.
Eh! dah 2 minggu lah..
Cepatnya masa berlalu..
Aku menghitung hari nak habis pantang..
Makin banyak angka tu, makin risau Ibu..
Hehe..
Ibu risaukan adik aku Ijai tu nak kawen..
Bukan lama lagi dah..
Hujung bulan 4 ni nikah..
Aku di hari ke-42 berpantang, Ijai ngan tunangnya akan disatukan..
Minggu depannya majlis kat sini pulak..
Ibu cakap, aku ni kena pantang 40 hari jelah jawabnya..
Aku tak kisah, as long as badan aku sihat dan luka bawah nun dah baiklah masa tu..
But, pantang ngan suami, wajib sambung ye...hahaha
=p


Ok, berbalik pada cerita nurse datang umah ni..
Nurse ni junior aku masa sekolah dulu..
Sangat baik dan peramah.. sangat lembut juga..
Eh, majoriti nurse ni sopan sopan lembut lembut orangnya kan..
Kalau cantik tu lagi bonus..
Dahla sopan, lemah lembut, cantik pulak tu..
Untung la sapa dapat buat isteri..:)
Upss, Nurse ni nak kawen dah hujung bulan 5 ni..

Syada namanya..
Rajin Syada ni..
Masa dia datang melawat, kerap jugak dia check kan luka bawah tu..
sampai naik segan aku.. 
Yelah, aku kenal nursenya kan, lainla kalau aku tak kenal..
nasib dia kata, takpe kak, Syada dah biasa.. jgn malu2..Hehe
Dia pantau.. bagitau aku yang benang ni dah nak tertanggal, luka tu begini begitu..
bagus kan..
masa nurse dtg melawat time aku bersalinkan Dani dulu,
hari pertama je check luka..
Pastu, lantak ko lah..
haha, aku pun dah tak ingat dah sape nursenya..



That's whylah, Dani cukup suka ngan Nurse Syada ni..
Habis dikacaunya..
Dok atas riba lah, main cak cak lah..
Syada nak balik pun dia tak bagi...
Haha..
Habislah..

Jumpa lagi Syada di hari ke- dua puluh..



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

4 comments:

AdaM Hawa said...

mesranya dani ngan nurse tu..

mAr@ZiEy said...

Kalau kt Bandar pun sama kak..nurse akan dtg rumah check baby and mama yer sekali..sy nurse kt KK Bangi dtg umh beberapa kali gak..saya rasa semua klinik kerajaan mmg ade prosedur camtu la..akk sepupu sy yg kt KL pun sama..

YanDarwisy said...

yg sebelah tu PA nurse ker..? ke main khusyuk lagi diaa...:P

misha.w said...

kita dulu nurse tak penah dtg rumah. dah call byk kali suruh dtg pon tak dtg2. bengang btol.