Skip to main content

Jalan2 naik ERL

Waktu kejadian seminggu sebelum bersalin..=p

Kes Ibu keboringan jugak ni.. hehe.. ate 2 minggu kan dok umah temankan aku yang tak bersalin-salin jugakkan..:) Kebetulan adik aku Anep cuti hari Sabtu tu. So, dia ajak Ibu g jalan-jalan KL. Nak ajak Ibu g jalan KL tapi suh Ibu sendiri naik train g Bandar Tasik Selatan..memang tak la aku bagi Ibu pegi sensorang kan.. Risau aku.. Ibu dahla tak tau mana2 hala jalan kat KL ni.. Kang naik train sesat larat ke mana kang.. Dah ler train kat Bandar tasik Selatan tu kena turun naik sana sini.. Eh, maksud aku nak g jalan keluar kena turun sana sini.. Bukannya keluar-keluar train dah jumpa jalan keluar kan..

Aku n Ibu

Jadinya, aku, Enady, Dani dan Ibu naik ERL hari tu nak ke Bandar Tasik Selatan.. Dani dah 2 kali aku bawak dia naik ERL. Enady la kesian.. Tak pernah naik ERL..haha, atenye, nak ke mana kan dia naik ERL? Ibu pun tak pernah.. :)


Hari Sabtu, ramai gak orang kan.. Memandangkan aku pregnant, ada sorang guy ni yang baik hati bagi aku tempat duduk.. sweetnya..:) Thanks dik..


Dani teruja bila dapat naik train ni.. Dulu masa aku bawak dia naik ERL, masuk2 ERL je dia tido..






Akhirnya, jumpa gak ngan Anep.. Dia belanja mkn KFC kat TBS tu.. Thanks dik..:) Lain kali belanja lagi ek..


Pas Ibu kat Anep, then kitorang pun balik Putrajaya semula.. Balik nanti Ijai yang akan pick up Ibu bawak balik Putrajaya balik..


Dan akibat siang tu aku kuat berjalan, aku sakit perut.. macam sakit contraction.. terbaring je lah menahan sakit.. Tengok-tengok, pagi esoknya hilang dah sakit..=p

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…