Skip to main content

Lil Raisya is One!

Aku suka pic ni.

Firstly, maaf sangat-sangat pada tuan rumah yang menjemput kerana lambat untuk review cerita ini. Hehe, sorry Sha, tapi ana upload kat FB sangat pantas kan..=p
Thanks Sha dan Wady di atas jemputan ini. Masa dapat jemputan, check kalendar dulu. Tengok husband keje pagi ke petang. Kerja petang rupanya on that day. Dan terus bertanya boleh tak nak pergi birthday party ni. Husband jawab boleh tapi pergi awal dan dia akan pergi kerja terus lepas pergi birthday party ni. Maknanya, aku berdua ngan Dani naik kereta dan papa Dani naik motor. 

Pukul 12 tengahari siap-siap. Kebetulan janji ngan Miera *haishhh, janggal pulak panggil Miera..haha* sama pukul 12 tu. Antara geng-geng UB yang datang awal, Yaya - Auf. Dia orang pertama kot. Then aku. Then Miera. Belum keluar kereta lagi Dani dah menjerit-jerit dari dalam kereta sebab nampak balloons Dora tu. Sampai-sampai, nampak Anil sedang mendeco kat bahagian utama. Hehe, terawal sangat ke aku datang ni..=p

Pinjam tempat jap ek Raisya..:)


From left : Miera-cyrus, Sha-Raisya, aku-Dani dan Yaya-Auf

With Bonda Anil. Lama tak jumpa. Raya ari tu, lalu jek depan umah mertuanya.

Bapak-bapak. Raisya suka kawan ngan Dani kan, tak lepas2 dia pegang Dani :)

Birthday Girl, Raisya with her daddy..:)

Dishes yang sangat marvellous.. Aku siap tambah dua kali nasi ayam tu tau..Sedappp..

Front Page..=p

Nak balik dah. Then Xeea baru sampai. Sempatlah bergambar sebelum pulang. Tgk Dani tu!


Dah dalam kereta on the way nak balik baru perasan topeng ni. Topeng ni ada dalam goodies bag yang Sha bagi.

Thanks again Sha dan Wady. Lain kali jemput lagi.. Hehe..
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…