Skip to main content

Wedding Nana @ Maeps, Serdang

Seri Iskandarians..: from left : Witt, Yana, Ila, Sue dan Ejan. Depan : aku ngan Mak Aji..:)

Lepas je menghadiri Birthday Party Raisya, sepatutnya aku pergi ke Resepsi Nana kat Maeps, Serdang. Nana ni kawan masa belajar kat UiTM Seri Iskandar dulu. Masa nak balik dari umah Sha tu, hujan turun dengan lebatnya. Tu yang sampai tertinggal-tinggal kasut tu. Haha.. Aku dah berbelah bagi ni nak pergi ke tak, nak pergi ke tak..

Call Sue, dia kata dia pun baru sampai dan lambat lagi nak balik. Nak call Yana, tak save pulak no barunya. Bukan apa, niat nak pergi sana nak jumpa kengkawan je. Haha, lama sangat dah tak jumpa since kat wedding Nasya hari tu. Masa ni lah baru nak jumpa kengkawan kan, kalau tak, macam-macam hal kalau diajak berjumpa sesaje..:)

Sepanjang highway Elite dari Putra Heights tu hujan lebat menggila. Aku harap sampai Maeps kang tak hujan lah sebab aku decide nak pergi jugak.

But still raining until aku sampai kat parking Bistro Maeps tu. Dah sampai kan, aku harung jugaklah hujan2 tu dengan payung dengan Dani sekali. Bertukar! Jadik Incredible Hulk lah aku dukung si tecik tu. Haha.. Demi sahabatku!

First, aku carik Sue. Hehe, jumpa pun. Borak-borak. Aku tak makan pun sebab kenyang dengan nasi ayam Sha. Bagi Dani je makan sikit2. Borak je yang lebihnya..

Tak lama tu, Ila ngan Yana sampai..Pastu jumpa jugak ngan geng-geng lain, Ejan, Wahida, Mak aji..:) Bergambar bersama haruslah jadik perkara wajib kan..


Thanks Uncle Shah sebab amikkan gambar caye..=p

From left : Ila, Nana, Yana and Ana..haha, akulah tu..

Perkara wajib. 

Minah ni pun tak lama dah nak membujang. Hujung tahun ni rasanya..tak sabar nak pergi wedding ko plak Yana..=p

Lepas bergambar-gambar semua, apa lagi, angkat kaki lah..Hehe.. Next wedding adalah wedding Mak Aji atau nama betulnya adalah Norwahida Nordin.. kat Klang on 25 September ni. Insyallah, kalau takde apa2, sampailah nanti kat sana..Jumpa kawan2 lagi.. Best best..:)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…