Skip to main content

Bersantai-santai di cuti Hari Wesak

Tunjuk protes sebab stroller tak berjalan. =p

Pagi tadi tak tau nak buat apa. Takde plan apa-apa pun. Memang best sambung tido lepas Subuh kan. Ala-ala cuti hari minggu gitu. Tapi kalau ada anak kecik ni, memang payahla nak dapat tido tanpa kejap2 bangun kejap2 bangun. Anak bujang aku tu kul 6 pagi dah bangun. Dok merayap sana sini. Aku sedar dah tapi buat-buat tak sedar. Saja nak tengok akal dia buat apa bila mama ngan papa dia tengah tido lagi. Memang habis dipunggahnya sana sini. Plus mulut tak berhenti membebel. Aku ngan papa dia tersengih jela tgk dia ke hulu ke hilir.

Family landscape. :)

Tengah sedap-sedap lepak dan golek-golek atas katil, Dani poo poo pulak. Hah, mandikan terus ajelah. Siap-siap, terus Enady ajak bersiar-siar di taman. Kul 8.30 pagi dah panas ok, so, kami decide ke Taman Putra Perdana ajelah. Kat round about besar tu. Sebab kat situ playground dia redup je. Banyak pokok.


Taman ni memang bestlah untuk jogging, potluck ke (ahaks, pot luck lagi!), bersiar-siar pakai seluar jean cam aku pagi tadi. Hahaha, ingat nak jogging sekali, pastu terlupa plak budak tecik ni dah ada..:) Tadi, masa tengah layan Dani main kat playground tu, ada dua group orang sedang photoshoot. Bestnya.. Nanti ada duit lebih aku nak buat jugaklah. Saja untuk kenang-kenangan..:) Dah jom layan gambar si kecik ni.

cepatlah tolak papa..=p

uwaa, tatuttnyee..

eh! bestlah pulak!

yahooooo..

hiyarhhhhh..

erk! panjang nye kaki saya..










Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…