Saturday, October 9, 2010

alhamdulillah

ni cerita mase Dani demam panas minggu lepas. aku pun tak tau la kenape dani demam je sekarang ni. habis susut badan dia. tu la pasal ade orang tak sayang mulut cakap anak aku kecik. sedih mama tau dani..

ade member aku cakap, maybe dia demam sebab kena cucuk 6 bulan hari tu. kadang-kadang budak ni, tak semestinya lepas cucuk hari tu dia terus demam. maybe seminggu or dua tiga hari baru demam coz ubat tu dah jalan dalam badan dia. sape ade pendapat pasal ni? sebab mase lpas cucuk ari tu, nurse dah mention awal-awal yang cucuk 6 bulan ni tak demam ubatnya.. pls komen ya pada siapa2 ade pndapat pasal ni..

tgk bacaan suhu tu. 40.5! mane tak aku ngan enady gelabah.. terus mandikan dia n bawak g emergency memandangkan pada hari itu adalah hari ahad. sian kat Cikpuanmiera nak datang beraya umah aku tu. aku dah masak siap dah tau mee goreng. sekali terpaksa bagitau dorang yg aku kene pegi hospital. sorry sangat-sangat beb... nanti lenkali datang eyh..tak raya pun leh datang what.. kan..last2 mee tu enady je yang makan sebab aku mmg takde selera dah nak makan sebab tgk anak lembik je..memang 24/7 masa aku ngan dani je. sorry papa.. seb baik dia memahami..

lpas masuk emergency, for sure dia akan masukkan ubat vontot kat dani. sementara nak jupa doktor tu, dani asyik merengek-rengek je. macam aku dukung n pegang dia kuat-kuat.. pegang je nangis.. tension acik tau. bagi susu senyap dia. dah tak heran dah ngan pandangan orang-orang yg ade kat emergency mase tu..

dah petang demam dia dah makin kebah..aku rase maybe ubat dah jalan. sampai 7 jam pun demam tak ada lagi. memang lega hati ini. demam tu dah pegi jauh-jauh. tapi nak bagi dani ceria kembali tu..hadoii..susah tau... rindu betul nak dengar suara gelak-gelak dia..suara membebel vavavavva dia..kadang-kadang tersasul jadik papapappapapa.. mamamammama pun ade jugak. bila suh buat lagi. dia macam blur pandang aku.. hahaha.. maksudnya dia tershashul la tu.. teruja nak dengar dia panggil aku mama.. bilalah waktu itu?

now, dani dah senakin aktif. badan je dah susut. kalau ikut hati nak je beli vitamin appeton yang untuk 0 hingga 12 bulan tu. ok tak ek vitamin tu kalau aku bagi kat dani? untuk naikkan selera makan dia. eh, tapi.. sekarang ni mmg dia berselera makan. sumbatlah apa saja, mesti dia ngap n habih.. tapi badan tak naik-naik...camne tu? help me..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

3 comments:

YanDarwisy said...

memang risaukan kalau nak kiter x sihat...kita yg x senang keje.harap2 Dani sihat spt biase...Amin

YanDarwisy said...

memang risaukan kalau nak kiter x sihat...kita yg x senang keje.harap2 Dani sihat spt biase...Amin

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bgs laa dani da sehat smule...cpt bam2 dani...nk gomol..