Skip to main content

Jamuan Raya Sektor D | Hepi Bufday Jan-Jun 2010

tumpang lalu jap ek.. izinkan aku taruk gambar gambar-gambar jamuan lagi ek.. mm...last la.. ehhhhh..bukan last.. sebab malam kang pun ade jamua raya lagi.. aduhh..bila nak start diet ni..makan makan makan.. kursus 3 hari pun makan free jugakk..wuhuu..

gambar memang tonggang terbaliklah ek.. dah lama dok dalam draft ni.. cuma tak sempat nak publish..aku cerita berdasarkan gambar je k..

belum apa-apa dah makan..hahaha.. malas aku nak letak gambar ni kat bawah.. ni gambar dah makan. sape yg capture ek..yg pasti bukan kamera aku..:)

haa..ni mase kitorang bergotong-royong nak potongn buah. jamuan Sektor D ni ade 3 Seksyen. setiap seksyen kena sumbangkan makanan la.. dan kami sumbangkan buah-buahan..

hikhik.. ade orang ambil gambar aku ngan rozy la.. kamera sape ek.. aku kena tag kat facebook..
tq sape yang tag..:)

ni aku tau kamera sape.. kamera shahrul.. sebab gambar ni aku cilok kat fb dia.. hahaha..

mc pade hari tersebut. tudung oren tu from seksyen aku..tudung itam seksyen DS..

sudah 3 tahun kami bersama.. masing-masing dah tukar status.. tak kawen kpd dah kawen.. takde bf jadik ade bf dah..huhu..takde dlm gambar adalah Nor.

awek-aweks Seksyen Wang Awam 2..

kami lagi..ampunnn..dayan, rozi n aku..


mase ni sambut sekali ngan majlis harijadi yang lahir bulan jan 2010 hingga jun 2010..ada 4 bijik kek sekali.. semua import from secret recipe..

antara yang celebrate adalah bos aku. ciksu..

kalau tak bergambar tak sah kan...
LOVE ~~~ aku sangat sayang korang..hahaha.. aku yang tukang snap k..

maafkan aku. gambar makanan tak sempat nak tangkap gambar.. sebok nak makan je.. hikhik..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…