Skip to main content

Pot Luck Raya 2010


Entry ini akan banyak ngan gambar makanan dan gambar orang ye..sila jangan muntah..=p

peristiwa nya adalah pada hari Rabu yang lepas.. ade Pot Luck Raya kat opis aku ni. kiranya Jamuan seksyen la.. tapi dibuat secara Pot Luck. motif utama sebab nak rasa masakan orang-orang kat opis aku ni.hehe..

dimulakan dengan gambar kitorang semua bergotong royong siap-saipkan ape2 yang patut. tu dorang tgh buat sandwich tu.. opismate aku ni semua adalah penggemar sandwich tau..jadi sandwich tak tinggal di mana-mana jamuan makan-makan..hehe..

potong buah pulak.. seee.. kami sangat bekerjasama kan.. sangat seronok tau buat pot luck gini.. meriah je..

hahaha..dan kalau nak tau juga, kami ni memang gila kamera.. pantang kamera ade di mana-mana..mesti nak expose...huhu.. aku takde ye.. tukang amik gambo sahaja..

cik maz n ibuafiqahhuzaifah

Kak Zai BUAT kuih ni ye..hahaha

tukang buat air.. terbaiikkk la nor n kila punya teh tarik.. sedapppppp..

aku tangkap gambar ngan bunga ajelah hehe..

geng-geng buat Cocktail...sdappp jugakk.. habis licin kan..

ok..gambar makanan pulak.. nasib baikla bukan bulan puasa kan..

sandwich.

agar-agar kacang merah.

cheese tart.

kuih koleh.

kuah lodeh.

lemang.

rendang.

sambal goreng.

mee goreng.

dadih yang aku renovate jadik puding..:)

sampai tak muat meja.. hahaha..

dayan hanyalah sebagai model dan cik Maz adalah tukang kasik idea yang tembikai kena potong macam ni..huhu

kami nak nyanyi lagu bufday untuk ibuafiqahhuzaifah..

upss..terover lak kat situ..

1 anak dara, 1 mak orang n 1 tunang orang.. cuba teka siapa..hehe

bersalam-salaman lah kita di hari yang mulia ini..~~ lalala..=p

pose gedik dari kami yang gila kamera..:)

bergambar kenangan dengan En. Lee Tick Seng.. beliau telah dinaikkan pangkat dan berpindah ke Bahagian lain setelah lebih 20 tahun berkhidmat di Seksyen ini.. bon voyage En. Lee..

unit 2 | kadar hasil dan perbelanjaan.. kami sudah hilang ketua unit....huhu..


and last, bergambar bersama datin (berbaju biru).. tetamu kehormat pada hari itu.. tq datin..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…