Friday, September 3, 2010

dani demam campak

ingat balik entry ni.. sehari lpas demam panas..

ahad pagi lepak-lepak lagi kat rumah ucu. tengahari baru plan nak balik Putrajaya. mase tengah siap-siapkan dani nak balik umah tu la, aku terperasan kan bintik-bintik merah halus satu badan dia.. terus teringat kan classmate aku hamzah komen kat fb aku ari tu.

betul la.. lpas demam 3 hari akan keluar bintik-bintik merah halus. sah campak. aku takde la pegi check doctor pun. sebab hamzah ni dulu student medic-medic ni. mase pregnent ari tu pun dia banyak bagi advice. demam dah takde. badan dia tak panas dah. cuma bintik-bintik merah tu je keluar..

balik umah tu bagi dia minum air kelapa yang original. lagi banyak bintik-bintik merah tu keluar. tu yang terpaksa cuti jugak hari isnin lepas. hah.kan dah berderet aku cuti sampai merdeka. ibu aku cakap, cuti lama-lama tu kalau balik kampung lagi baik.. hehe.. manelah along tau ibu dani nak demam ni berape lama..:)

hari isnin tu memang keluar semua la campak tu. hari selasa aku tengok dah kurang dah. selain bagi minum air kelapa, aku sapu calamine lotion jugak. takde la dia gatal-gatal kan. tapi beware jugak takut dani terkena lotion tu. dia dah la suke hisap jari sekarang ni. sapu time dia tido baru ok dan aku pakaikan dia mitten..hahaha..tak muat dah..hikhik.. dani suke gosok-gosok kat muka. habis merah muka dia.

fes time anak kena demam panas n demam campak. panik la kan. selama ni kita yang kena ibu ade tolong uruskan. hehe.. nanti risau pasal demam chicken pop plak..huhu.. payah tu. mintak dijauhkan dulu sekarang ni. sian kat dani.








♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

3 comments:

JIVEBUMZ said...

kesian dani.. bagusla kene kecik2 nti dah besor tak dela kot kene lagi..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

da kne campak da..tp naseb bek merah die x teruk sgtt...

armouris said...

info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit