Skip to main content

wedding penutup tahun 2009

hehe..maafkan daku..entry basi...~~

Majlis Resepsi Zura dan Zeri..
tarikh : 26 Disember 2009
Tempat : Kampung Teluk, Kg. Gajah

hari tu saje, ade 3 buah knduri yang harus kena pegi...
satu kat kampung aku...
dua, umah mmber seperjuanganku, Zura
dan tiga , umah kawan baik ayah aku, Pakcik Nai..

wajib terjah kat umah jiran sekampung dulu kan...
makan2 n teruskan ke rumah no. dua...
gambar2 minta mahapler..mmg nan ado..

rumah kedua...rumah kawan sekolah ku, Zura...
kawen ngan kawan sekelasku...alhamdulillah jodoh ngan orang dekat...
dan tanpa disangka2 lak tu...hurmmm...
mase sekolah bercinta ngan org lain, n kawen ngan org lain..
hikhikhik...dekat je jodoh diorang kan...
samelah macam aku, mase sekolah bercinta bagai nak rak, tapi kawen ngan org lain..
pe nak buat...tiada jodoh antara kita..ewaaahh..melalut dah aku ni...
bukan ape, bila tgk dorang ni kawen, serius aku teringat kenangan lama...
aku je dah kawen, dia belom lagi...

ok balik pd citer asal...~~~

Zura dan Zeri stat bercintan cintun ni setau aku la...dah habis sekolah mase tu...
mase bila deme ni dok usha2 jeling2 pandang sehingga hati terpaut, idokler teman tau..hikhik..
alhamdulillah, dah sampai seru deme ni kawen la...
dan aku sebagai sahabat, harusla datang kan majlis dorang ni...
lagipun dekat je ngan umah aku kt kampung...resepsi belah laki pun dekat je...
tu nanti aku citer2 k..

jom layan gambo2 sekitar resepsi Zura n Zeri..

zura anggun di majlisnya...serba pink..
kalau nk tau, jurumekapnye same ngan jurumekap aku ari tu..
no wonderla cantik kan...

gadis berbaju gold itu juga akan melangsungkan perkahwinannya pd bulan 6 ini...
~~ ain..hikhik..jgn lupa jemput aku k..~

pelamin yang tersergam indah..hasil sentuhan DVazz Studio...
ahaa..! flower gurls...comelll!! pandai posing lak tu bila aku suh pose...



teman seperjuangan..lama giler ko menyepikan diri ye yah...
tingat lak zaman kita keje KFC dulu2..hikhik..


yang seronoknye di majlis Zura ni...pabila terjumpa kembali geng2 lama...
dah macam reunion lak...
ade yang dah kawen, ade yg blom, yang sedang pregy aku sorang je..hikhik...
seronok jumpa kawan2 lama...
tapi tak dapat nk lepak lama sebab aku kena mnghadiri lagi satu knduri kawan ayah aku kat Teluk Intan...
huhu...tak sempat juga nk tgk deme ni bersanding...mknenye, tak dapatla jumpa ngan pengantin laki, Zeri..( classmate since aku Form 2 1998 kat SMKDSML tu )
seb baik majlis resepsi sebelah lelaki pd keesokkan harinya dapat berjumpa..
entry utk itu..tguuu..sebab gambonye aku belum aplod...hikhik

♥ honey ♥
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…