Skip to main content

ingin coret2 saje

mata sudah mengantuk tapi hati ini tetap bercita2 utk mncoret sesuatu...
suami ke rumah jiran, entah hal apa yang dibualkan...pukul 10 kang balikla katenye...utk mengerat2kan silaturahim alasannye..hehe..apo2 jelah papa uii..

kisah ari ni sepanjang hari...
takde ape yg menarik...pagi2 sudah tercongok di opis...sarapan roti canai n nescafe ceriakan harimu...mmg ceria..hiks=p..siapkan report yg perlu dihntar hari ini...sambung keje, keje n keje...bila tiba tengahari, hati jadi resah gelisah..nk turun ikut dorang g lunch pon aku tak bape selera nk makan...mncari sesuatu yang sangat penting...fail sulit..huhu..alhamdulillah..berkat aku sabar dan terdudukla kejap sebab dok pk manela pegi fail n last sape yg pegang...hahaha..sekali fail itu berada di celah2 fail yg lain..yeay! fuhhh..lege gile hati ni...n terus lapar..hahaha..tadi tk ingat nk makan ek..hihi...bila hati sudah senang, perut pun bunyik2 la...

lpas lunch, macam biasa..mata mesti mintak dilelapkan..huhu..sempatla kot lelap 10 minit..jadikla..hihi..kul 2 sambung keje cam biasa....dan kami menerima kehadiran seorang staff baru..menggantikan cik Rock yg bertukar ke bahagian mane aku tak ingat setelah dinaikkan pangkat dari Penolong pegawai Gred 32 ke Gred bape ntah..36 kot..hihi..Puan Kintan nama staff baru itu...tak sempat bertanya puan dari mana..takpe..esok2 boleh tanya kan...:)

aku balik jam 6 ari ni...
sampai rumah, si suami mmg dah sampai n sedang berkemas2 rumah...hikhik..dia mmg rajin..keje aku bila balik rumah adalah memasak saje...yg lain semua di yg uruskan...aku tak minta dia begitu tapi sudah sejak azali..cait..azali la sangat..hikhik..dia mmg seorang yg rajin membantu kerja2 rumah...bukan di rumah sendiri je, umah mak abah, ibu ayah...even kalau jiran2 ade knduri pun, mesti tidak ketinggalan mmbantu...ye..suamiku adalah seorang yg suke bermasyarakat..hak!..kadang2 rimas pun ade...ramah semacam..hihi..yang tinggal sederet ngan umah aku ni, habis ditegurnye...tapi merungut jugak bila org yg ditegur tidak menyapanye balik..hahaha..papa papa...

layan drama Cinta Balqis jap..
selesai itu, mandi2 n selesaikan ape2 yg patut...kul 8 aku stat masak...menu ari ini adalah gulai tempoyak dan ikan selar goreng..nyum nyum...cukup menyelerakan tapi tulah, bila aku masak sikit je nasik, masing2 berebut nasik minta ditambah..hahaha...bila masak banyak..terbuang gitu je nasik tu...

sampaila sekarang ni, tika dan saat aku menulis...suami masih tidak pulang...mata semakin mengantuk...tdolah..pintu takpe kunci..dia ade bawak kunci umah...ok guys...honeysour memberhentikan ketukan jari jemari di keyboard nye...gud nite n sweet dream...tata..salam..

♥ honey ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…