Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2010

aktiviti opis : kejohanan badminton seksyen wang awam 2010 (hari ketiga) acara : badminton

hari ketiga...
hari kedua aku tak dapat nk mnghadirkan diri...
hari ketiga merupakan final beregu lelaki...
juga ade tetamu kehormat..-Datin Rozaina...
layan gambar je ok...

hikhik,,tgk aksi naufal tu..pantang tgk kamera naufal ni..bagus bagus...

pingat2 dan hamper2...

pemenang ketiga..tapi ciksu takleh lama sebab ciksu ade training volleyball..

antara penonton2 yg mmberikan sokongan...

dari kiri : khalil l fadzli l zorro l riza


pertembungan sengit kedua2 lawan...

johan beregu wanita : rozi n cikyus...(cikyus lambat hadir)

johan beregu lelaki : khalil & zorro..

peserta2 bergambar dgn datin..

datin (berbaju purple) sporting habisss...
sayanggg datin...




♥ honey ♥

akitiviti opis : kejohanan badminton seksyen wang awam 2010 (hari pertama)

acara : badminton
tarikh : 26 Januari 2010
masa : 5.45 ptg...

aku hanya jadi penonton tahun ni...huhu..tak bestnye...
tak tau nk caption ape...
korang tgk ajelah gamba2 ni ek..









♥ honey ♥

33 weeks pregnant

Hello Nurliyana!
33 weeks pregnant


Your baby is probably head-down in your uterus - although he may continue to change position - and his skull bones are still pliable to help him ease through the birth canal. A few babies remain breech and may need extra care during delivery. Mild, irregular contractions known as Braxton Hicks (practice contractions) may become more noticeable as the days go by.

• Find out more fascinating fetal development facts.
• Read more about being 33 weeks pregnant.


note : kalau tgk kat gambar tu, baby dah besar kan..
owhh..tak sabar nye...dbar2 pun ade...huhu

♥ honey ♥

artikel : Ibu murung lahir bayi saiz kecil

dipetik dr akhbar Utusan Malaysia 28/01/10
Oleh NOOR FAZRINA KAMAL
Ibu hamil harus sentiasa bersifat positif bagi mengelak dilanda kemurungan yang boleh menjejaskan bayi dalam kandungan.
KEBELAKANGAN ini masalah kesihatan mental semakin menjadi perbincangan di kalangan masyarakat berikutan beberapa peristiwa hitam termasuk cubaan bunuh diri, pembunuhan di kalangan ahli keluarga dan sebagainya yang dikaitkan dengan masalah tersebut sebagai puncanya.Keadaan ini cukup untuk membuktikan bahawa semakin ramai menghadapi masalah kesihatan mental sama ada secara sedar mahupun tidak.Berbanding kaum Adam, golongan wanita dikatakan paling banyak menghadapi masalah ini.Salah satu aspek yang jarang disentuh apabila membicarakan isu ini ialah perkaitan antara kesihatan mental dengan ibu-ibu mengandung.Satu kajian terbaru yang diterbitkan di dalam Jurnal Paediatrik dan Perinatal Epidemiologi di Amerika Syarikat menunjukkan, kerisauan dan kemurungan (antara simptom gangguan kesihatan mental) yang dia…

artikel : Ibu murung lahir bayi saiz kecil

dipetik dr akhbar Utusan Malaysia 28/01/10
Oleh NOOR FAZRINA KAMAL
Ibu hamil harus sentiasa bersifat positif bagi mengelak dilanda kemurungan yang boleh menjejaskan bayi dalam kandungan.
KEBELAKANGAN ini masalah kesihatan mental semakin menjadi perbincangan di kalangan masyarakat berikutan beberapa peristiwa hitam termasuk cubaan bunuh diri, pembunuhan di kalangan ahli keluarga dan sebagainya yang dikaitkan dengan masalah tersebut sebagai puncanya.Keadaan ini cukup untuk membuktikan bahawa semakin ramai menghadapi masalah kesihatan mental sama ada secara sedar mahupun tidak.Berbanding kaum Adam, golongan wanita dikatakan paling banyak menghadapi masalah ini.Salah satu aspek yang jarang disentuh apabila membicarakan isu ini ialah perkaitan antara kesihatan mental dengan ibu-ibu mengandung.Satu kajian terbaru yang diterbitkan di dalam Jurnal Paediatrik dan Perinatal Epidemiologi di Amerika Syarikat menunjukkan, kerisauan dan kemurungan (antara simptom gangguan kesihatan mental) yang dia…

ragam suami : dia buat dahhh...

to baby :

baby..tgklah papa baby ni...dia punye excited...mengalahkan mama..ish ish...nk kena babab ni...asyikla dia main stroller tu...kang lom kuar baby, dah rosak stroller tu...last2 mama suh papa lipat stroller tu...takut berabuk nanti...sebenarnya, nanti takdela papa main lagi ngan stroller tu..hikhik...


hari2 dok tgk je stroller tu...tak sabar katenye...yg macam entry lpas yg aku citer pasal stroller tu la...over lak excitednye...

♥ honey ♥

Checkup 32 minggu

semalam aku g check up kat tempat biasa la kan...bulan2 terakhir ni enady kate dia nk temankan...aku ok je, lagi bagus..takyah susah aku drive..hehe..thanks papa...
tapi semalam lpas amik darah BSP kat KD Desa Putra tu, aku kena g KK Dengkil utk scan baby...

result checkup :

Berat ~ naik sket 0.9 kg...
HB ~ 11.6 gm..bestttt sangat sebab dah kembali normal...
BSP(kandungan gula dlm darah ) ~ 4.8/5.2/5.6/4.3 : normal

result scan :

uri : kat atas...alhamdulillah...
berat baby : 2.219kg ( nmpak tak dalam gambar kat ataas yg aku bulatkan tu )



♥ honey ♥

jamuan : bufday Jul 09-dec 09

Acara : Jamuan sempena bufday staff bulan Julai 2009 sehingga Disember 2009
Tarikh : 15 Januari 2010
Tempat : Lobi sektor dasar saraan dan wang awam
Tema : kaler biru...kami mmg suke same2 kaler baju ni...

matiklaaa...entry makan-makan lagi..hehe..maafkan daku ye...sudah kukatakan opis ku mmg rajin buat makan-makan ni..namun bukan saje2 ye mahu buat makan2 seperti ini...kang ade pulak yg cakap org gov ni makan je keje nye...jgn berpikiran sebegitu ye...aku pecaya yg keje private pun ade jugak buat kan...tujuan utama utk mengeratkan silaturahim antara staff2...gitu kate Datin..tetamu yang kehormat pd hari itu...

kali ni melibatkan 3 seksyen iaitu Seksyen wang Awam I, Seksyen Wang Awam II dan Seksyen Dasar Saraan...3 seksyen ini adalah di bawah naungan Datin Rozaina - Timbalan Setiausaha Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam & Khidmat Pengurusan...

: kek yg disponsor oleh Sek. Wang Awam II..2 bijik ko...sedapppp..made from SR :

: ruang lobi Sektor Dasar Saraan...:

: org di sebalik tabir..unoffic…