Skip to main content

jamuan : bufday Jul 09-dec 09

Acara : Jamuan sempena bufday staff bulan Julai 2009 sehingga Disember 2009
Tarikh : 15 Januari 2010
Tempat : Lobi sektor dasar saraan dan wang awam
Tema : kaler biru...kami mmg suke same2 kaler baju ni...

matiklaaa...entry makan-makan lagi..hehe..maafkan daku ye...sudah kukatakan opis ku mmg rajin buat makan-makan ni..namun bukan saje2 ye mahu buat makan2 seperti ini...kang ade pulak yg cakap org gov ni makan je keje nye...jgn berpikiran sebegitu ye...aku pecaya yg keje private pun ade jugak buat kan...tujuan utama utk mengeratkan silaturahim antara staff2...gitu kate Datin..tetamu yang kehormat pd hari itu...

kali ni melibatkan 3 seksyen iaitu Seksyen wang Awam I, Seksyen Wang Awam II dan Seksyen Dasar Saraan...3 seksyen ini adalah di bawah naungan Datin Rozaina - Timbalan Setiausaha Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam & Khidmat Pengurusan...

: kek yg disponsor oleh Sek. Wang Awam II..2 bijik ko...sedapppp..made from SR :

: ruang lobi Sektor Dasar Saraan...:

: org di sebalik tabir..unofficial ye...:


: Datin sedang mmbuka kad bufday gergasi :


: sesi nyanyi ramai2 lagu hari lahir...:

: aku sungguh terpikat akan riben ini..nk buat tak pandai..huhu :

: kek dari Sek. Wang Awam I..made from SR juge :

: aku n bos..ciksu :

: aku n rozi :

: aku juga adalah penerima hadiah hari ulang tahun..terima kasih WA :

: kad ini besar sangat dan terpaksa dikongsi beramai-ramai...:


kat bawah ni semua pic gedik2 aku n rakan2..haha..sudah kukatakan..kami adalah gila glam..hehe..mmg sporting habis la..layankan ajelah ek..







♥ honey ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…