Skip to main content

Petua itu

Salam kak yana,

saya ina (dah tentu bukan name sebenar ok) ni.. hikkss.. Saya ni hari2 memamng confirm menempel kat blog akak..

Hari bace ade pulak petua nak dpt baby cepat.. ni yg rase nak try neh..

Saya ni lepas je keguguran hari tu lom lekat2 lagi.. mane la tau kan kut menjadik gak petua tu kat saya.. meh la kongsi2 kak yana.. hikss..

malu sebnarnye ni.. tapi nak baby punye pasal, takpe2.. =P

nanti reply ye email kite.. kite tunggu tau... =P

kak yana take care and jage diri and baby yerkk..

*************

salam..i nak tau ttg petua utk dpt baby cpt leh x?
i terbaca blog u..i pun merupakan follower blog u..
klau bleh nk gak petua tu..
maklumle dh kawin 6 months..
but still not preggy lg ni..
hope u can share..
TQ..

**************

salam..saya terbaca kat blog awk pasal nak dapat anak.bole kongsi?saya da kahwin selama 1thn ypi lom ada rezeki.mana tau ngan petua awak,dapat baby.
tq

**************

salam kak...
sy ni merupakan salah seorang pembaca blog akak...
sy nk tahu la pasal petua nk dpt baby cpt tue...heheh
harap akak sudi la kongsi petua tu n reply msg ni k...thanks

**************


terharu aku ok...
ade jugak yang mmberi maklum balas tentang ape yang aku tulis kat blog semalam..
aku minta izin ye utk copy paste dalam blog ni...
of kos aku sensored kan name pengirim email2 tersebut...

aku sudah reply ye kat korang...
g tgk kat inbox tu....

ape2 pun, macam2 petua yang kita buat.. itu semuanya bergantung kpd usaha dan rezeki masing2 kan..
Qada' dan Qadar tuhan kita tak boleh nk lawan kan..
yang penting, usaha, doa dan tawakal pd yg Maha Esa...

♥ honey ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…