Skip to main content

terlerai takbir kasih


sape tgk citer ni malam tadi...
sedih kan...?

actually, aku dah tgk citer ni 2 kali..
first mase cuti raya kelima ari tu kalau tak silap aku la..
mase aku dok pahang lagi...

citernye pasal si suami yang tdak bertanggungjawab...
yang sanggup kawen 2 dengan alasan yang bagi aku...adoiila...
tak tergambar dgn kata2...

nak tau ape dia kater..

wife: nape abg buat saya mcm ni? ape kurangnya saya?

husband: cubala ko cermin diri ko tu..dahler comot, dah x lawa..

wife: tp 10 tahun dulu, abg kata....(xpyh sambung pun kita dah tahu ape dia nak ckp)

husband: tu 10 tahun dulu..

ending cter dia, wife dia mati n dia pun menyesal..
bese je kan cter camtu?

tp ape yg buat aku terpk ialah alasan dia utk kawen lain..
setelah 10 tahun berkawen, senang je dia tinggalkan bini dia atas alasan yg disebutkan td..
senang je kan manusia tu berubah..
aku jd takut...

sampai aku g kat enady..dok sebelah dia n tenung mata dia dalam2...
hahaha..
dia mase tu dahla tgh layan game virtual farm...
terkebil2 dia tgk aku lain macam...

apsal ma?
tu..tgk citer tu..
jgn buat ma macam tu ek..
takla...pa tak buat la...pa kan sayang ma...sampai bila2..
mmgla sekarang sayang..(tak pasal2 jadik gaduh ni kang)
hahaha..pastu aku senyummmm...
hehehe...

tp, x semua org mcm tu kan..huhu..
ibu ngan ayah aku kawen 25 tahun, elok je smpai skrg..

mybe betul ape yg enady ckp..
sumer tu nasib..
anggaplah ape yg kita dpt tu sbg satu dugaan..
sekian..hikhik..
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…