Skip to main content

sisuami yang sangat rajin buat breakfast utk isterinya

tajuk entry panjang bebeno...
semalam hari ahad...demam malas aku dah melanda..
si suami pulak yang terlebih rajin...
before this aku ade citer kan yg enady ni bab masak2 mmg dia serender punye..
tetiba pagi ahad tu, bangun pagi dengan cita-cita yg tinggi menggunung..
hahaha..takdelah menggunung sangat...tapi kagum la aku...
sanggup ni cakap ngan aku..
: telur hancur :

enady: ma, ma tdo la sampai betul2 rase takleh tdo dah..
aku: hurmm..ok..(jawapan org yg tgh mamai) n sambung tdo balik...

aku dgr dia mandi...
aku tdo balik..
gile penat weii..
kan satu hari sabtu tu aku berjalan beraya umah orang...open house la..
balik kul 11.00 tu, dah flat dah tapi tahan mata ngantuk nak tgk Man U punye pasal..
last2 2nd half dua2 tertdo depan tv...

aku dgr bunyi kelentung kelentang pulak kat dapur..
aku gosok2 mata tgk jam, dah kul 9.00 pagi..
aku sambung tdo balik..lantakla ape si suami buat kat dapur..
kate suh tdo tadi kan..=p

tak lama tu, aku terbangun sendiri..
bangun terus mandi...

tgk2 atas meja makan...
waaahhhh...
breakfast dah siap!!!..
suke suke..

enady yg buat breakfast tu..
walaupun hanya sandwich dan air teh o,..org kater very simple la kan..
tapi bagi aku...itu satu petanda baik..hahahaha..(isteri kejam)
taklah korang...bagi aku, sangatlah gigihnye enady bersusah payah pegang kuali n sudip...
menyiapkan sarapan pagi utk isterinya...huhu..terharu..
tak penah2 tau dia nak offer diri sendiri utk masak ape2..
selalu bab2 masak aku yg setelkan..
dia bab2 kemas rumah n sidai kain...selalunye weekend la..

mama bangga tau ngan papa...
i love you papa..

:sandwich with telur hancur..:

tengahari tu, takkanlah dia yg nak masak pulak kan..
enady mane tau masak yang berat2 ni..
turn aku pulak yg masak...
atas permintaan enady, dia suh masak makaroni..
dengan rajinnye, aku masaklah makaroni dgn jayanye..hehe..



: kat belakang tu iaji yang terbungkang depan tv tgk F1 :

honey :>>
6 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…