sisuami yang sangat rajin buat breakfast utk isterinya

tajuk entry panjang bebeno...
semalam hari ahad...demam malas aku dah melanda..
si suami pulak yang terlebih rajin...
before this aku ade citer kan yg enady ni bab masak2 mmg dia serender punye..
tetiba pagi ahad tu, bangun pagi dengan cita-cita yg tinggi menggunung..
hahaha..takdelah menggunung sangat...tapi kagum la aku...
sanggup ni cakap ngan aku..
: telur hancur :

enady: ma, ma tdo la sampai betul2 rase takleh tdo dah..
aku: hurmm..ok..(jawapan org yg tgh mamai) n sambung tdo balik...

aku dgr dia mandi...
aku tdo balik..
gile penat weii..
kan satu hari sabtu tu aku berjalan beraya umah orang...open house la..
balik kul 11.00 tu, dah flat dah tapi tahan mata ngantuk nak tgk Man U punye pasal..
last2 2nd half dua2 tertdo depan tv...

aku dgr bunyi kelentung kelentang pulak kat dapur..
aku gosok2 mata tgk jam, dah kul 9.00 pagi..
aku sambung tdo balik..lantakla ape si suami buat kat dapur..
kate suh tdo tadi kan..=p

tak lama tu, aku terbangun sendiri..
bangun terus mandi...

tgk2 atas meja makan...
waaahhhh...
breakfast dah siap!!!..
suke suke..

enady yg buat breakfast tu..
walaupun hanya sandwich dan air teh o,..org kater very simple la kan..
tapi bagi aku...itu satu petanda baik..hahahaha..(isteri kejam)
taklah korang...bagi aku, sangatlah gigihnye enady bersusah payah pegang kuali n sudip...
menyiapkan sarapan pagi utk isterinya...huhu..terharu..
tak penah2 tau dia nak offer diri sendiri utk masak ape2..
selalu bab2 masak aku yg setelkan..
dia bab2 kemas rumah n sidai kain...selalunye weekend la..

mama bangga tau ngan papa...
i love you papa..

:sandwich with telur hancur..:

tengahari tu, takkanlah dia yg nak masak pulak kan..
enady mane tau masak yang berat2 ni..
turn aku pulak yg masak...
atas permintaan enady, dia suh masak makaroni..
dengan rajinnye, aku masaklah makaroni dgn jayanye..hehe..



: kat belakang tu iaji yang terbungkang depan tv tgk F1 :

honey :>>
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...