Skip to main content

open house 3 buah rumah sekaligus

ok..cerita pasal raya di kampung udah habis..konfem korang pun same kan..
sekarang ni mesti kecoh sana sini citer pasal open house pulak kan..
aku pun tak terlepas dr undangan open house ni...
terima kasih banyak2 sebab sudi invite aku n suami...

hari sabtu saje aku ade 4 buah rumah kna pegi...
disebab kan satu tu kat area KL, tak dapekle aku nk terjah ke sana..
sebabnye, yg 3 buah rumah ni semuanya area2 belah klang nun...
pada Cikin aka wife kpd Man ( ex-opismate), sori ye tak dapat hadir...
banyak undangan dan badan yg sudah keletihan..

Rumah pertama yg aku pegi...rumah kak Jaja( ex-opismate mase keje kat Hicom dulu..)
sebab rumah kak Jaja stat open house nye kul 11 pagi..
tu yg stat dgn umah kak jaja dulu tu..
rumahnya kat Bandar Puteri, klang...
yg bestnye, malam seblm OH tu, aku request kat kak jaja suh masak spagheti..
sebab dulu2 kak jaja masak Spagheti time OH tu..
tup tup mmg kak jaja masak..gambar nan ado sebab aku pelahap sangat makan spagheti tu..
hahaha..taklah..aku terlupa beb..

umah kak jaja banyak gile makanan...aku sampai ber round2 ngadap makanan je...
enady dah serender dah..hahaha..mininye ini sungguhla kuat makan..
nasib baik ade alasan..baby lam perut yg nak makan..hahaha..buleh ke?






tuan rumah...kak jaja..
antara menu2 nye...
nasi beraini kot ke nasik minyak ek..ke nasi tomato?
aku tak makan nasik tu yg aku tak tau..
lauk pauk, ayam rendang, kari dalca,
mee sup, spagheti, lemang, pecal, sate...
desert..dadih pelbagai rasa...
thanks kak jaja..tahun depan ajak lagi ek..:)

rumah kedua..dari Bandar Puteri terus ke Jenjarom area2 banting nun...
rumah mertua sepupu ku..ain dan anas..
kat rumah ain, ade makanan kegemaran ku lagi..
spagheti!! waahhh..i like....
terus aku ngadap bende tu je..tak toleh dah kiri kanan..
hehehe...






tuan rumah, ain dan anas...
thanks ain..tahun depan jgn lupa kak nana..hehe..tahun lepas aku g jugak umah anas ni..tapi aku g ngan jivebumz..tahun ni jivebumz tak dapat turut serta sebab menurut ain, jivebumz pegi beraya ke rumah tunangnye..hehehe..


dan akhir sekali, rumah ketiga..jauuuhhhh nun dia Meru, Klang...
rumah nasya..geng mase itm dulu...
thanks sya, ajak aku n ady...tahun depan jgn lupa aku..dahla tahun lpas ko lupe kat aku..wuuu..sedih tau..hehehe...
ape2 pun, nasik lemak mak ko mmg mavelesss...sedaaappp....




aku ngidam laksa ni...
rumah sape yng open house dia buat laksa..
aku nak datang ni..
hahaha..
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…