Skip to main content

semangat baru + makan pizza

alhamdulillah..
aku kembali bersemangat untuk berblog...bukan senang utk tidak ambil peduli dunia blog...
bahkan cuti selama 2 hari..sabtu n ahad..hatiku meronta2 nak menulis di blog...
aku mengambil sikap buang yg keruh ambil yg jernih...
takde sape pun di muka bumi ini yang tidak pernah membuat kesilapan...kan kan kan..
ui ui..panjang pulak pembukaan entry..hehe..

ini cerita hari rabu yg lpas...
ntah knapa aku asyiklah teringin beno ngan pizza ni..tak kisahla ape2 pizza..tapi pizza la..
hahaaha..merepek plak..
enady..demi menunaikan hajat bininye yg tercinta...
sanggup jugak pas balik keje tu terjah ke Alamanda...mencarik pizza hut..
aku teringin benar dgn yg ini..ala yg iklan baru kuar tu..pizza yg banyak cheese tu...
tgk tu..mmg banyak banyak banyakkkk kejunye...
nyum nyum..

tapi ade confuse sketla...
mase aku dtg tu, staff pizza kasik menu yg lama...
aku carik2 tak jumpa pun pizza yg banyak keju tu..
then aku tanya, yg pizza baru tu takde lagi ke..
budak tu patah balik kat kaunter amik menu lagi satu...
aku tgk perbezaan harga..mak aihhh..banyak gile bezanya..
kalau menu yg biasa tu, utk 2 org makan..RM27.++ kan...pizza nye regular ade 6 slice kan..
sekali aku tgk harga yg kat menu baru tu...baru RM18.90.. tu pun sekali ngan tax..pizza nye dapat 2 pan n satu pan ade 4 slice...kan banyak tu...mmg kenyangla makan..aku pun tak habis makan..

ooo..pandai ek org pizza ni...nak suh aku beli yg mahal mahal..huhu..

honey
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…