Skip to main content

Open House rumah Anil & Zam

bertempat di Taman Desa, KL
petang sabtu tu aku mmg dan plan awal ngan Nasya nak g sama..
maksudnye jumpa kat sana sama2 la..
nk gerak sekali jauh maaa..dia kat Meru nun...aku di Putrajaya...
janji ngan dia jam 5 kena ada kat sana...
hahahaha..gile awal kan...sebenarnya aku ade jemputan lain juge malam tu kat Putra Height

pegi ke rumah anil tak susah kalau mengikut kpd map yang diattach di FB Anil...
jalan pun tak jammed ptg tu..
tapi....
sampai je Midvalley...
mak aihhh..hujan selebat2nye turun...
matikla..dah tak nampak signboard...
dan hampir2 juga bontot kete ku dilanggar dr belakang akibat hujan lebat berkenaan..
namun..syukur...akhirnya selamat sampai...


open house anil mmg best..seronok...
sebab aku dapat jumpa kengkawan lama..time aku study dulu kat itm perak...
aku jumpa K in (sebutan kay-in) student grafik..
dah bertahun tak jumpa..selalu ym saje..adelah kot dalam 5 tahun tak jupe..kan K In kan..
makin comey budak ni...hehehe...

jumpa juga ngan tuan rumah..anil...
selalu blog jadi penghubung dan juga fesbuk...
senior aku mase aku student art design dulu...
last jumpa tahun 2004 kot...
itupun sebab dia selalu masuk studio Foto dan aku juga selalu masuk Fine art studio..
hehe..sebab satu aras n bersebelahan je...

dan juga suaminye..Zam aka Che Ros...
senior aku mase sekolah menengah...
selalu tertembung sebab sukan...
Zam main bola sepak, aku main bola baling...
same2 wakil sekolah...
kenal pun sebab ade budak bola tu aku admire gile..tu yg sanggup turun padang kalau budak2 bola ade game..hehe..
tak sangka juge, terjumpa mase ade sukan UITM Karisma kat Uitm Merbok...
tahun 2003 kalau tak silap...


: sendiri buat kater anil sambil di quality control oleh ibunye :

aku dapat tau juga yang kengkawan mase study dulu ade dtg jugak..
tapi dtg agak lewat...
kak elly, lala chot...
adeiii..lama betl tak jumpe korang...
asal la dtg lambat sangat...hehe




: cik senah, nasya, aku, K in n Tinur :

anil n suami, Zam
tq for invitation...

thank anil for goodies..

: sempat lagi pose kat tepi pool ni...nasya n tunangnye, Pi :

deco deco umah anil mmg cantik...
sampai ade org nak capture gambar masuk magazine...
cayalah anil...

oh ye, aku excited sangat jumpa kawan2...sampai lupe nk snap gambo makanan..
hahaha..boleh tak..

♥ honey ♥
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…