Skip to main content

Kenduri kawen DZ & Hezry

Selamat Pengantin baru kepada Dz dan Hezry
yang berlangsung pada 25 Julai 2009 yg lalu...
di Presint 16, Putrajaya...
aku merupakan knalan kepada pengantin perempuan, DZ..
kawan lama sejak darjah 6 lagi...
dan juga hampir 13 tahun tidak berjumpa...
sama cantik sama padan...
aku dipahamkan yang dorang berdua ni berkenalan masa study kat Jepun lagi...
oo..bercinta dri oversea la ni ek...
: tak ke ko terliur tgk udang nye tu wey... :

: rakan-rakan mase Sekolah Rendah n Menengah kat KL :
secara tak langsung, majlis kawen macam ni boleh aku jumpa ngan dorang2 ni...
kalau nak harap sesaje je...hehe...
mustahil la...
konfem memasing busy kan...
: azza n anaknye, aulia :
emi, macam muka husband ko pun ade aku tgk anak azza ni...
tu pasal dia siap jeling atas bawah atas bawah kat ko kot mi..
hahaha
kawan paling lama aku, Wan emy ngan husband dia
husband dia sekampung ngan aku tapi macm mane aku boleh tak knal ek..
ish ish ish.....
tersipu2 kunun..hehe
husbandku...makin tembam le papa..hiks=p
nasik aku yg tak bape nak habis...
siyess lauk dia sedap, tapi aku je yg tak larat...
kawan lama juge...
tapi dulu pnah jumpa kat Uitm seri iskandar...
rupanya kita satu kampus kan..
name pun same...
Nurliyana Uzir = aku
Norliana Azhar = dia..
haa...cukup korum dah...
norliana, nurliyana = aku, wan emy shahliana n dzuliyana
dulu mase sekolah rendah agama kat Bumi Hijau, Setapak...
ustazah cukup bising ngan kitorang...
sebab ape tau...
kalau dah ade 4 orang ni yang semuannya Na, Na, Na...ujung nama tu..
mmg bisinglah kelas...potpetpotpetpotpet la kejenye..
hehehe...
3 dah kawen...norliana azhar..ko bila lagi? hiks=p
ni ngan geng sekolah Men, Wangsa Melawati...
aku knal 2 org tu je...
tudung putih, Hajar n ape ek nama lagi sorang tu...
tak ingattt la..ampunnn...
haa...ni geng Sekolah rendah...
kat sekolah Kebangsaan Klang Gate...
ala sekolah tepi highway tu...
perasan tak..dalam mane2 gambo, muka emy mesti ade...
ko mmg suke interprame kan mi...
hahahahaha..jgn mare...
ni mmg kek kawen betul...
yang cover dia keras tu...
mmg meriah la majlis kawen Dz ni..
aku datang kul 2.30 petang pun..orang berduyun2 datang lagi..

2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…