Skip to main content

Plan to Genting

15hb ni..enady n kakak dia plan nak naik Genting...
huhu..dah lama tak naik genting...
last naik 2 tahun lpas...

aku tak tau la tdo sana atau pegi balik hari saje...
aku ade 2 tiket outdoor indoor...
4 tiket rumah salji...
tu semua adiah kawen...
dan valid until 31 dec 09

mmg lama dah plan nk naik Genting lpas kawen...
tapi takde masa free...
tambah2 aku dah pregnen ni...
banyakla game yg aku takleh main...
huhu..
roller coaster ni..sah-sahla enady tak bgi aku main...
ala..rindu nk jerit2 macam dulu...
teringat satu peristiwa...
mase tu bercinta lagi ngan enady...
naiklah roller coaster ni kan...
pastu, aku dok terjerit2 la takut n gayat tapi bestttt...
tetiba aku dgr enady kat sebelah aku pun mnjerit..
ape kes laki jerit2 ni...
hahahaha..rupa2nya....
kulit yg kat jari dia terkepit kat cincin aku...
hahahhahaha...lawak lawak...
sakitla tu kalau dah sampai jerit2...
ni pun same...solero...
2 kali aku naik...
real beb, jantung mmg macam tertinggal kat atas....
aku teringin nak naik ni...
mase aku dtg dulu, dia tgh renovate...
so, tak merasa la kali ni jugak...
bende2 yang boleh aku main...
alahai...tension betul...

ni budak2 punyala papa..tak nak...

ni pun mesti dapat kalau aku nak main yg ni...
sebab tak membahayakan baby...
huhu...yg ala2 romantik je aku dapat main...
yg extreme2 aku tak dapat main...
takpela, nanti aku try pujuk enady...
nak main jugak yg extreme tu..
rumah salji...
mase tahun baru ari tu dah masuk yg kat Bukit Cerakah tu...
kali ni nak masuk yg real punye...
ni pun, tahap sederhana je...
boleh kot aku main....
yg penting, aku sangat tak sabar ok nk g kat sini...


1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…