Skip to main content

selamat bertunang Hanis

sangat tak sangka...
ni kes ari sabtu ari tu...
aku kena pegi kawasan umah lama aku kat Taman Melati, Setapak, KL...
wakil ayah n ibu aku untuk jemput kawan2 lama dorang...
dulu kan aku dok sana..
dr kecik sampai la umur aku 14 tahun...
lagipun makcik aku ade sorang lagi tgl kat sana...
dah selesai jemput2 semua...
dalam kul 7.00 gak la aku n enady minta diri utk pulang...
sebab byk lagi hal lain yg aku kna setelkan...
lalu kat MRR2...nk u turn balik utk ke Shah Alam..
tetiba hatiku terdetik..
nk g umah hanis la...
hanis ni besfren aku mase form 1...
kat SMK Wangsa Melawati...
even dari SEkolah rendah dah kenal..
tapi masuk sekolah menengah ~ dulu sek tu kaler pink, baru2 ni aku tgk sek tu tukar kaler oren coklat..
barula aku close fren ngan hanis ni...
aku gamble je g umah dia...
kalau dia takde aku ingat nk kirm je kat mak dia...
sampai umah dia, ngam2 maghrib...
aku habiskan azan dulu ..dok lam kete..
pastu cepat2 g umah dia...
seblum tu aku call wan emy
nk tanya umah hanis tangga mane...
kebetulan adik dia lalu sambil cakap...ni ni ni adik hanis...
hahahha..terus aku saing adik dia naik atas...

mmg langkah kanan aku ari tu...
rupa2nya dia bertunang...
huhu..sampai ati tak ajak aku ye nis...
hehe..taklah...
sebanrnye dia tak buat besar2...
sedara mara terdekat n kgkawan rapat shj...

aku ingat nk balik je pas bg kad, tapi mak dia n hanis suh aku makan jugak...
aku ckp elok2 takpelah kan..nk cepat..
padahal aku tgk lauk je dah berkeroncong perut..dan dan kan..
hahahaha...

pas makan2 semua...
dengan cepatnye aku n enady balik...
nk kejar kedai fresh flower kat USJ..
huhu..kesnye..nantiiii...aku citer...

n the last...

SELAMAT BERTUNANG HANIS ...
aku tak taula name tunang ko..

dan juge...

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE -25...
pandai ko carik timing ek...
dia bertunang same ngan bufday nye..

tahniah nis...
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…