selamat bertunang Hanis

sangat tak sangka...
ni kes ari sabtu ari tu...
aku kena pegi kawasan umah lama aku kat Taman Melati, Setapak, KL...
wakil ayah n ibu aku untuk jemput kawan2 lama dorang...
dulu kan aku dok sana..
dr kecik sampai la umur aku 14 tahun...
lagipun makcik aku ade sorang lagi tgl kat sana...
dah selesai jemput2 semua...
dalam kul 7.00 gak la aku n enady minta diri utk pulang...
sebab byk lagi hal lain yg aku kna setelkan...
lalu kat MRR2...nk u turn balik utk ke Shah Alam..
tetiba hatiku terdetik..
nk g umah hanis la...
hanis ni besfren aku mase form 1...
kat SMK Wangsa Melawati...
even dari SEkolah rendah dah kenal..
tapi masuk sekolah menengah ~ dulu sek tu kaler pink, baru2 ni aku tgk sek tu tukar kaler oren coklat..
barula aku close fren ngan hanis ni...
aku gamble je g umah dia...
kalau dia takde aku ingat nk kirm je kat mak dia...
sampai umah dia, ngam2 maghrib...
aku habiskan azan dulu ..dok lam kete..
pastu cepat2 g umah dia...
seblum tu aku call wan emy
nk tanya umah hanis tangga mane...
kebetulan adik dia lalu sambil cakap...ni ni ni adik hanis...
hahahha..terus aku saing adik dia naik atas...

mmg langkah kanan aku ari tu...
rupa2nya dia bertunang...
huhu..sampai ati tak ajak aku ye nis...
hehe..taklah...
sebanrnye dia tak buat besar2...
sedara mara terdekat n kgkawan rapat shj...

aku ingat nk balik je pas bg kad, tapi mak dia n hanis suh aku makan jugak...
aku ckp elok2 takpelah kan..nk cepat..
padahal aku tgk lauk je dah berkeroncong perut..dan dan kan..
hahahaha...

pas makan2 semua...
dengan cepatnye aku n enady balik...
nk kejar kedai fresh flower kat USJ..
huhu..kesnye..nantiiii...aku citer...

n the last...

SELAMAT BERTUNANG HANIS ...
aku tak taula name tunang ko..

dan juge...

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE -25...
pandai ko carik timing ek...
dia bertunang same ngan bufday nye..

tahniah nis...
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...