Skip to main content

ceera buat retro, aku pon buat jugak

ceera..aku pon macam teruja je nak buat entri retro...
gambar ni dah lama dah aku scan...
hanya terperam saje kat dalam pendrive...ni gambo aku mase buat dip dulu...
kat uitm Perak..
nilah geng sejak dari sem 1 satu lagi...
bila dah sem 4..
rasenye semua bawak diri...
dah tak sekumpulan lagi...
cuma kadang2 kami bersatu kembali...
kawan ngan dorang ni mmg best...
mase tu jugak 2 org tu jelah lelaki kat dalam kelas aku...

ni mase sem satu..
kelas BEL ~ english kalau tak silap..
mase sem 1 ramai laki...
salah sorangnye sham tu lah...
masuk sem 2, ramai yg dismis...
tak leh nak bawak course foto ni..
ceera, ko nampak tak yana kat atas tu..
mase tu dia warak lagik..
heheheh...
nampak tak aku tgh pegang batang pokok tu...
mase ni aku kursus kesatria uitm kat pulau pangkor...
cencorot aka ejan, sila tgk gambo ko ni jugak ek...
hehe..muda remaja lagik kan...
ni kat Lumut, balik dari kursus kesatria tu la...
dulu Jeti Lumut mcm hampeh...
tapi sekarang dah lawa giler...
macam kat oversea pun ade...
hah..gambar ni...!
ade kesah di sebalik gambar ni...
tau knape muka aku masam je tu..
sebab baru lpas jatuh.....
mase ni kat UiTM Merbok, Kedah
ade game KARISMA...sukan antara UiTM la..
aku main hand ball..
manelah aku tau kerusi tu dah reput..
aku main duduk ajelah..
yg sadisnye bila, si amey tu..yg korek idung tu..
hikhikhik...tertimpa plak kat aku..
alahaiii...bila pk2 balik..malunye...
jgnlah ko baca blog aku ni ameyy oii..
lame plak tak jumpa dorang ni..
rindu laa...
ni team hand ball..
otw nak g Uitm Merbok..
yang ni lagi kelakar...
sape dapat teka aku yg mane...??
hehehe..yg jatuh tu la...
alahaiii...
tgk gambar ni mmg pecah perut aku nak gelak...
jahat kan ..
si azri~ yg sebelah tudung putih nampak kepala sikit tu...
dia yg tarik tocang rambut aku...
yg si amir putih yg pakai spek tu,
tak de kna mengena pon tapi..
nampak mcm dia yg tarik sebab dia buat muka mcm gangster tu kan..
yg si din..~ yg toleh kat azri tu...
marah si azri..
nape ko tarik rambut ana , azri!!!
hahahahahahha...
lawak gile ok time ni...

lepas je, insiden jatuh kerusi tu...
asal je aku g mane2 ngan dorang ni..
lepak2 ke kat cafe...
mesti aku jatuh...
aku ni terkena badi apelah haii waktu tu...

sampai sekarang agaknye, dorang panggil aku Anajatuh...
siap save dllm hp lagi..
adooyyaii...
itu ajelah..ade lagi nanti aku citer lagi...
sebenarnye banyak je...
tapi malas nak scan...
huhu...sekian

5 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…