Skip to main content

otai2 bertukar

dari bulan 3 ari tu,
ramai sungguh staff opis saya bertukar...
bertukar dan juga ditukar...
dan juga naik pangkat...

dimulakan dengan Man..
sebelum ni beliau adalah Pembantu tadbir sambilan..
dinaikkan pangkat kpd Pegawai tadbir dan diplomatik secara kontrak
kat bahagian perancangan koprat, MOF jugak
pindah bulan 3 ari tu...
hairul pun same macam Man..
tapi beliau adalah pegawai projek sambilan sebelum ni...
dinaikkan pangkat PTD kontrak...
sama bahagian dgn Man...
joe, minggu lpas...
seblm ni beliau Pembantu tdbir sambilan juge
beliau dapat Penolong pegawai tadbir kontrak
Kat Perbadanan Putrajaya...
nilah geng man u aku...
ala, joe rindu kat ko la...
uppss..kang baby marah kang..hehe..

cik rokiah..
susah beno nak dapt gmbar dia..
pemalu org nye...
Cik Rokiah aka Cik Rok..
dapat naik pangkat dr Penolong pegawai tadbir kanan...
ke jawatan Penolong pegawai tadbir tinggi
kat jabatan Perdana Menteri
bahagian ape tak ingat plak...

dan yg terbaru...
baru je pagi tadi kul 10.00 pagi...
en. Foo n Kak Zihan...
kak zihan dapat tukar kat KASTAM putrajaya...
sebelah opis je...

dan otaiii opis aku ni...
bertukar ke Jabatan Akauntan Negara..( AG), Putrajaya...
sebelah opis jugak...
makin hilang seri kat opis saya ni...
ramainye org bertukar...
dahla yg bertukar tu semuanya sporting2 belaka...
alahaiii...
gud luck di tempat baru...

3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…