Skip to main content

kini rumahku ade astro

nampak tak vontot kuali tu...
haaa...kini rumahku ade astro..hihi..
yess..boleh tgk bola...
takyah aku nak menempek kat kedai mamak pagi2 buta...
kalau kul 2.45 am, bolehla aku nengok kat umah je...
citer pasal astro ni...
aku sedikit bengang la...
sebab jnji ngan aku kul 4.00 ptg..
alih2 aku baru nak kuar opis kul 3.40 ptg...
org astro tu dah msg aku...
saya dah sampai!
siap tanda seru tu..
aku heran gak..apehal mamat ni...

sampai2 je rumah,
aku tgk pintu pagar aku dah terbukak...
aku tgk areal astro tu dah siap pasang...
tinggal aku bukak pintu rumah aje lagi..
mase tu solex pagar aku tak beli lagi...
that's y la dorang leh masuk je kat depan umah...

pastu bila aku tanya...
jawab macam **** tau...
korang paham2la...mmg aku bengang ngan cina tu..
takde nye abg astro ke hape ke...
tak menyabo nak pasang kat dalam umah...
hellooooo...dahla ko janji ngan aku kul 4 ptg kan...
sape suh ko sampai awal...

aku dengan tv nye tak sampai lagi...
en.ady baru balik keje kul 3 ptg...
mane nak angkut tv lagi dlm keta...
tak lagi...
aku dah call banyak kali suh cepat...
rase besalah plak aku bila suh cepat2...
yela, aku tak tahan tgk cina tu daring aku semacam je...
dahla aku sorang...huh..
15 minit pastu en.ady sampai...
dah pasang2 semua, bayar... cina astro tu pun blah la...
tgl en.ady nak pasang rak tv..
aku tgk jela...
sebab semua dia nak buat...
hah..hambek ko...
buat sendiri..hikhikhik...
mase ni terjadilah drama sentap yang aku citer tadi...
setelah dikemas...inilah hasilnye...
gambar kurang memuaskan sebab kamera canon ku dah habis battery..
pa, bila nak beli DVD pulak..?
hihihihi...=p
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…