Skip to main content

terjah KLCC


ok sambung citer ari tu yang saya g PUDU tu kan
ok dah sampai PUDURAYA kul 10.15 pagi..
kak yang n kawan dia Tikah pun dah sampai...
pastu, carik tiket untuk ke Gemas..
carik2 punye carik..
yg ade hanya pukul 9.00 malam..
adoiii...takkan nak tgu sampai kul 9.00 malam kan...
owhh no!..~ terbit kekesalan di situ sebab tak beli tiket awal2..
yang ade hanya tiket ke Tampin pukul 2.00 petang..
bas transnasional..
pikir pikir pikir dan pikir, so, saya decide amik jelah yg kul 2 ptg tu
sampai Tampin then dorang akan naik bas lompat2 ke Gemas...
nasib baik berdua kan..
kalau sorang saya suh dia ponteng je...hehe..
sementara nak tgu kul 2 ptg tu, weols g jalan2 KLCC dulu..
lame dah tak g ctu..
dulu time study ade jugak g tapi pegi shooting la..
tak koser nak jalan2...
yg kawan dia, si Tikah tu dah ade bf...
bf dia org KL..hohoo..jauh nye bf ko dik..
so, bf dia tgu kat pudu...
sampai kat KLCC tu, saje bagi can dorang jalan2...
tapi tetap dipantau..hehe..
dorang tak pasan langsung yg dorang sedang dipantau...

dah puas pusing2 kat dalam KLCC tu,
saya, en.ady n ijai g lepak2 jap kat Taman...
cuaca mase tu panas ok..adeii..

adeii.. bila la nak kurus ni...
tak lawa la nanti kan time kawen..huhu:(
ijai wajib ade ok..
tak bawak kang mau dia meroyan..hahahaha


nak tgu pukul 2 tu , ijai sampai tertdo2..
hehe..
tu sebab dia makan ubat selsema sebelum pegi tu..
dia batuk ngan selesema..
"ijai, ko ni asyik demam, batuk ngan selsema je bila dok Shah Alam ni...seblum dok cni takde pulak ko sakit kan..ish ish ish..ke ko rindu ibu ngan ayah ni..sampai sakit2..."
hehehe
6 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…