Skip to main content

first treatment

first treatment tadi kul 5.30 petang...
macam biasa eskot saya ialah en.ady n ijai...
kat USJ ni parking susah..tu pasal la saya suh dorang ni anta saya..
sementara saya tgh buat treatment,
dorang boleh pegila mane2 kan...
cukuplah ari tu kna parking 2 jam RM4...
tak sangka pulak ari ni dtg terus2 dpt parking...
dah dapat parking, en. ady saje nak ikut nak tgk...
padahal mane boleh tgk pon...
saya kat dalam kan...
mase treatment tu tak dapatlah saya amik gambo kan...
yang pastinya kna bukak baju tnggal bra n panty je...
awwwwww..malunye....
kna wrapp pastu baring dalam selimut infrared haba...
best wooo..peluh2 dok dalam tu...
lega badan ni..kuar peluh...
buat tu dalam 30 minit la...
pastu machine plak....
tang machine ni saya tak tahan sket ni...
macam kna renjatan elektrik tu tapi taklah sakit sangat...
dia ade level2 dia yang takat mane kita dapat tahan sakit...
bestla sebab rase macam ade org urut je kat tummy tu...
nipon amik mase setengah jam jugak...
betulla kate sharon ~ consultation tu cakap yang bila dah habis buat semua treatment tu,
badan2 kita akan rase lemah macam kita jogging 2 kali pusing taman tasik shah alam tu...
memang ponnnn...aduuuiii...
lpas dah habis treatment, saya tgk en.ady n ijai tak balik lagi...
ade je kat lobi bizzy body ni...
balik...
masuk2 aje dalam keta...
waaaaaa.......ade bunga......
takyah tanya untuk sape kan...
of kos la untuk saya....
thanks papa.. i love you..muaaaaaahhhhhhhhhh...
dia mmg paham yang saya suka bunga...=p
tak kisah la kecik pon, janji dapat..hihihihi
kalau mcm ni hari2 la nak suh en.ady antakan...=p
mesti dapat bunga..hahahahha
bunga mawar yang melambangkan hati....
tu pasal la en.ady beli satu kuntum je...
sebab hati dia ade satu je untuk bagi kat saya...
kahkahkah..jiwang kan dia...

note : papa, next treatment hari khamis ni ye...papa antakan lagi tau...
cni susahla nak dapat parking...
ngehngehngeh...ayat simpati tu...=p
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…