Skip to main content

Luka Bersalin Normal Sembuh Dalam masa 10 Hari





Memang jatuh cinta betul ngan Zinc Complex ni...

Lepas bersalin ari tu, amik 2 biji setiap pagi masa perut kosong... Kenapa kena amik masa perut kosong? Sebab Zink bersifat mineral dan perut kita berasid. Asid akan melarutkan zink dengan lebih cepat semasa perut kosong. Segala mineral yang terkandung dalam zink akan dapat diserap dengan lebih optimum, sekaligus akan memberikan kita segala manfaat zink yang diperlukan tubuh.

Hari ke 10 berpantang ari tu baru perasan, eh luka dah cantum n xde rasa pedih2 dah... actually, hari ke-7 dah rasa luka dah baik, tapi tak berani nak confirmkan... hari ke-10 tu aku try slow2 bersila... hihihi, sila jangan kecam saya..=p tapi aku still la ikut kata org tua dan nasihat kawan-kawan, baru lagi beb, jangan nak bersila-sila kawan!.. hahaha, baiklah, terus aku tukar pakai kain semula... Ana, sila pantang betul2! Jangan tiru aku tau... Habis tu ni nak salahkan sape ni yang baikkan luka aku cepat ni... hahaha... Sila beli Zinc Complex ya ibu-ibu yang menanti nak bersalin... cepat baik luka kome tu..:)

Antara manfaat lain zink : 

1.  Mengatasi masalah kulit yang berjerawat 
2.  Mengekalkan deria bau dan rasa supaya sentiasa sihat dan sensitif terhadap ransangan 
3. Menambah kesihatan dan kemampuan seksual lelaki 
4. Memperbaiki masalah rambut 
5. Membentuk kolagen untuk pertumbuhan kulit, kuku dan organ 
6. Mempertingkatkan sistem imun melalui pengeluaran kelenjar thymus yang mampu menghalang jangkitan penyakit 
7. Menyegerakan penyembuhan luka 
8. Mengatasi kelesuan kronik



Asid phytic memainkan peranan dalam fungsi pankreas dan rembesan insulin. Ia boleh mengurangkan tindak balas glisemik daripada makanan, bermakna kita akan berasa kenyang lebih lama. 

Mineral zink yang mengandungi phytates berupaya membantu pankreas dalam pengeluaran insulin serta mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki penyakit diabetis. 

Ini bermakna, anda juga boleh mencegah dan mengurangkan gejala diabetis melalui pengambilan zink dalam diet harian! 

Hanya RM 33.75 sebotol dengan kandungan 120 tablet. Ini bukan murah ya, tapi murah sangat-sangat!!! Cari saya untuk dapatkan tablet zink yang cuma berharga 28 sen sebiji ini!
Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana
FB Page : Dani Dania Store



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…