Saturday, February 6, 2016

Luka Bersalin Normal Sembuh Dalam masa 10 Hari





Memang jatuh cinta betul ngan Zinc Complex ni...

Lepas bersalin ari tu, amik 2 biji setiap pagi masa perut kosong... Kenapa kena amik masa perut kosong? Sebab Zink bersifat mineral dan perut kita berasid. Asid akan melarutkan zink dengan lebih cepat semasa perut kosong. Segala mineral yang terkandung dalam zink akan dapat diserap dengan lebih optimum, sekaligus akan memberikan kita segala manfaat zink yang diperlukan tubuh.

Hari ke 10 berpantang ari tu baru perasan, eh luka dah cantum n xde rasa pedih2 dah... actually, hari ke-7 dah rasa luka dah baik, tapi tak berani nak confirmkan... hari ke-10 tu aku try slow2 bersila... hihihi, sila jangan kecam saya..=p tapi aku still la ikut kata org tua dan nasihat kawan-kawan, baru lagi beb, jangan nak bersila-sila kawan!.. hahaha, baiklah, terus aku tukar pakai kain semula... Ana, sila pantang betul2! Jangan tiru aku tau... Habis tu ni nak salahkan sape ni yang baikkan luka aku cepat ni... hahaha... Sila beli Zinc Complex ya ibu-ibu yang menanti nak bersalin... cepat baik luka kome tu..:)

Antara manfaat lain zink : 

1.  Mengatasi masalah kulit yang berjerawat 
2.  Mengekalkan deria bau dan rasa supaya sentiasa sihat dan sensitif terhadap ransangan 
3. Menambah kesihatan dan kemampuan seksual lelaki 
4. Memperbaiki masalah rambut 
5. Membentuk kolagen untuk pertumbuhan kulit, kuku dan organ 
6. Mempertingkatkan sistem imun melalui pengeluaran kelenjar thymus yang mampu menghalang jangkitan penyakit 
7. Menyegerakan penyembuhan luka 
8. Mengatasi kelesuan kronik



Asid phytic memainkan peranan dalam fungsi pankreas dan rembesan insulin. Ia boleh mengurangkan tindak balas glisemik daripada makanan, bermakna kita akan berasa kenyang lebih lama. 

Mineral zink yang mengandungi phytates berupaya membantu pankreas dalam pengeluaran insulin serta mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki penyakit diabetis. 

Ini bermakna, anda juga boleh mencegah dan mengurangkan gejala diabetis melalui pengambilan zink dalam diet harian! 

Hanya RM 33.75 sebotol dengan kandungan 120 tablet. Ini bukan murah ya, tapi murah sangat-sangat!!! Cari saya untuk dapatkan tablet zink yang cuma berharga 28 sen sebiji ini!
Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana
FB Page : Dani Dania Store



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

cik mah said...

Cik.mah kali.ni.alhamdulillah..xsakit pulak kena jahit...1st day elok pulak.duduk..syukur sngt