Skip to main content

Selamat Pengantin Baru Ella & Syafiq

14 Ogos yang lalu, termeterai sudah ikatan sah antara Ella & Syafiq.

Selamat Pengantin Baru Ella...

My cousin kawen lagi... not kawen lagi actually, another cousin got married... hahaha... Best ramai cousin ni... Time musim dorang kawen memang berturut - turut la kawen. Bulan 2 ari tu si adiknya kawen, Ati. Next kenduri, dengar-dengar 2 tahun lagi... hehehe... Anak perempuan Wancik & Ayahcik ramai... 7 orang. sorang je teruna... :)

Yang bestnya bila cousin kawen ni, sedara mara ramai datang berkumpul... seronok sangat. borak2, makan2, gosip2... cam bujang2 dulu... hang out sama2. Sekarang ramai dah bekeluarga... geng2 aku semua dah kawen, Yah, Nor, Ain... :) Kiranya ni geng2 baya adik aku yang ramai kawen tahun lepas n tahun ni...

Weekend ni kenduri kawen kazen aku lagi kat Keramat nun... gathering lagi... best best!



Ella di hari pernikahan.. Cantik sangat Ella time ni... :)

Ayu gitu. hilang sikit dah style grunged dulu2.. kahkahkah...



Maaf Ella, tak dapat nak datang masa hari nikah. keja. :)

So, Sabtu 15 Ogos tu, aku n adik2 car pool balik kg. Gerak kul 7 pagi dari Putrajaya. sampai2 kampung, bau tempoyak menusuk kat hidung... Nyumsss... Ibu aku kena masak lauk tempoyak ikan haruan untuk tetamu VVIP.... Apa lagiii... fresh lagi tempoyaknya, kasik hirup la dulu kan... slurpppp!






Sepupu pengantin pun nak make up... Tq Tasyot.. Kazen aku gak yang make up kan pengantin. Tambah blusher je pun..:)



Sebelum pengantin datang, hahaha, habis korang usik2 semua tu ek... Pelamin yang simple tapi sangat nice. Idea dari pengantin perempuan... sekarang ni pakai pallet2 ni pun dah cantek kan...



Kakyang n Tasyot.


Parents Pengantin perempuan.



Lagi satu kan, bila tukang make upnya sepupu kitorang gak kan, seronok bila nak posing2 dalam bilik pengantin.. kahkahkahkah...



Purple tema dorang kali ni... Cantik gak... Jubah tu kakak pengantin yang buat. g terjah ig dia @atiyaboutiqe Aku ada beli satu kaler hijau.



Sedara mara yang datang.. Tak semua ni.. Kalau semua, tak muat... hihi... 









Again, Selamat Pengantin Baru Ella & Syafiq. Hantar mempelai on 19 Sept nanti kat Terengganu... Dekat plak tu ngan Pulah Perhentian kan... apa lagiii... plan plan... hihi..

Semoga berbahagia till jannah... Cepat2 dapat baby. Hiks!


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…