Thursday, August 27, 2015

Selamat Pengantin Baru Ella & Syafiq

14 Ogos yang lalu, termeterai sudah ikatan sah antara Ella & Syafiq.

Selamat Pengantin Baru Ella...

My cousin kawen lagi... not kawen lagi actually, another cousin got married... hahaha... Best ramai cousin ni... Time musim dorang kawen memang berturut - turut la kawen. Bulan 2 ari tu si adiknya kawen, Ati. Next kenduri, dengar-dengar 2 tahun lagi... hehehe... Anak perempuan Wancik & Ayahcik ramai... 7 orang. sorang je teruna... :)

Yang bestnya bila cousin kawen ni, sedara mara ramai datang berkumpul... seronok sangat. borak2, makan2, gosip2... cam bujang2 dulu... hang out sama2. Sekarang ramai dah bekeluarga... geng2 aku semua dah kawen, Yah, Nor, Ain... :) Kiranya ni geng2 baya adik aku yang ramai kawen tahun lepas n tahun ni...

Weekend ni kenduri kawen kazen aku lagi kat Keramat nun... gathering lagi... best best!



Ella di hari pernikahan.. Cantik sangat Ella time ni... :)

Ayu gitu. hilang sikit dah style grunged dulu2.. kahkahkah...



Maaf Ella, tak dapat nak datang masa hari nikah. keja. :)

So, Sabtu 15 Ogos tu, aku n adik2 car pool balik kg. Gerak kul 7 pagi dari Putrajaya. sampai2 kampung, bau tempoyak menusuk kat hidung... Nyumsss... Ibu aku kena masak lauk tempoyak ikan haruan untuk tetamu VVIP.... Apa lagiii... fresh lagi tempoyaknya, kasik hirup la dulu kan... slurpppp!






Sepupu pengantin pun nak make up... Tq Tasyot.. Kazen aku gak yang make up kan pengantin. Tambah blusher je pun..:)



Sebelum pengantin datang, hahaha, habis korang usik2 semua tu ek... Pelamin yang simple tapi sangat nice. Idea dari pengantin perempuan... sekarang ni pakai pallet2 ni pun dah cantek kan...



Kakyang n Tasyot.


Parents Pengantin perempuan.



Lagi satu kan, bila tukang make upnya sepupu kitorang gak kan, seronok bila nak posing2 dalam bilik pengantin.. kahkahkahkah...



Purple tema dorang kali ni... Cantik gak... Jubah tu kakak pengantin yang buat. g terjah ig dia @atiyaboutiqe Aku ada beli satu kaler hijau.



Sedara mara yang datang.. Tak semua ni.. Kalau semua, tak muat... hihi... 









Again, Selamat Pengantin Baru Ella & Syafiq. Hantar mempelai on 19 Sept nanti kat Terengganu... Dekat plak tu ngan Pulah Perhentian kan... apa lagiii... plan plan... hihi..

Semoga berbahagia till jannah... Cepat2 dapat baby. Hiks!


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: