Friday, May 29, 2015

6 Sebab Kenapa Korang Perlu Pergi Master Celebration

Pengantin lama.. Yang diraikan. Master Azrin



Cerita ni dah setahun berlalu...

Tapi, kenangan masa tu tetap takleh nak lupa... Aku hampir terlupa nak blogkan kisah ni... :)

Master Celebration Master Azrin masa ni... adik beradik Supermom. Kebetulan pulak dekat ngan umah dan ada masa terluang, so bolehla menghadirkan diri ngan husband n anak2...

Pernah la pegi 3-4 Master Celebration... Antaranya Mami Hadhatina, Master Azrin, dan lain-lain... Yang bestnya bila pegi Master Celebration ni kan...

1. Makan Free :

Hahahahahaha... Makan no.1 ye Ana.. hehehe... Ofkos la makan... Nak makan sedap-sedap, free pulak tu, nilah masanya.. kat sini la tempatnya.. Hotel2... Master Celeb Mami Hadha yang paling banyak makan sedap sebab masa tu tgh mood raya lagi. Buat sekali open house raya... 
Antara sebab lain makan is no.1 ialah.. selalunya sebelum Master Celebration start, tetamu-tetamu makan dulu... kannnn.. :)

2. Dapat jumpa Otai-Otai Shaklee :

Yeszaa, inilah masanya juga.... Para otai-otai Shaklee berkumpul untuk meraikan... Di samping meraikan, kita leh gak mintak tips-tips untuk lebih berjaya dalam Shaklee macam mereka... Macam Kak Cery, Kak Lyna Noh, Mami Hadha, Mama Ainul, Babah Faiz... boleh jumpa geng-geng Shaklee yang lain jugak... bertukar-tukar idea n buah fikiran. Cara menyelesaikan. Haaa, 2 dalam 1 gitu... sambil jumpa sambil mintak tips... Selalunya dorang tak kedekut nak share ilmu berjaya dorang... :)

3. Pengalaman Orang Yang Diraikan

Haaa, ini selalu buat aku mengalir mata.... Cerita pasal Master tu. Pengalaman dia dengan Shaklee. Macam mana sampai boleh dia jadi Master. Dorang akan kongsikan pengalaman masa ni... Terasa betul diri ini kerdil bila dengar mereka yang anak 5-6 orang, bekerja lagi, urskan rumahtangga lagi... boleh menggapai title Master tu...
Chaiyok Ana Chaiyokkk!

4. Kata-kata Semangat

Bila kita selalu pegi majlis macam ni, lepas tu konfem cas-cas positif membuak-buak dalam diri. Rasa nak buat sekarang jugak. Rasa aku nak berjaya jugak macam orang lain. Kita akan turut terpositif sekali... Termotivasi. Ter semangat waja! Haaaa, aku menaip ni pun rasa semangattt sangat!

5. Amik Aura

Aura. Tau tak apa tu aura? Aura tu contohnya bila kita jumpa atau bercakap dengan seseorang, kita rasa excited sangat. Rasa aura dia tu menyerap dalam badan. Semangat berkobar-kobar. Eh, macam sama je dengan point no. 2 tadi... hehe...

6. Modal Entry Blog

Hehe, akhir sekali, bila kita pegi Master Celebration ni, amik la gambar banyak-banyak... Balik umah boleh la buat modal untuk entry blog.. kuikuikui...

Jangan jadi macam aku ye... Setahun 2 bulan baru nak up entry Master Azrin punya celebration ni... hihi...

Ok bai. :)




Nur Izzara Dania... Kasut baju seluar tu semua dah tak muat. dah simpan dalam kotak.

With my mama Shaklee, Master Ainul. :)

With my nenek Shaklee , Mami Hadha... :)

3 of us. 

with husband n Zara...


Kakyang n Zara.


Presiden Shaklee Malaysia tengah bagi speech.., Victor Lim


Bergambar dgn geng-geng Supermom.




Warga Supermom yang hadir.


InshaAllah nanti ada Master Celebration Nurliyana & Ahmad Zaidi.. .

Semua dijemput hadir ya...

:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

irene said...

Tahniah...saya yang membaca blog anda pun tercas positif juga..
Jom blogwalking wwwirenevitamin.blogspot.com