Skip to main content

6 Sebab Kenapa Korang Perlu Pergi Master Celebration

Pengantin lama.. Yang diraikan. Master Azrin



Cerita ni dah setahun berlalu...

Tapi, kenangan masa tu tetap takleh nak lupa... Aku hampir terlupa nak blogkan kisah ni... :)

Master Celebration Master Azrin masa ni... adik beradik Supermom. Kebetulan pulak dekat ngan umah dan ada masa terluang, so bolehla menghadirkan diri ngan husband n anak2...

Pernah la pegi 3-4 Master Celebration... Antaranya Mami Hadhatina, Master Azrin, dan lain-lain... Yang bestnya bila pegi Master Celebration ni kan...

1. Makan Free :

Hahahahahaha... Makan no.1 ye Ana.. hehehe... Ofkos la makan... Nak makan sedap-sedap, free pulak tu, nilah masanya.. kat sini la tempatnya.. Hotel2... Master Celeb Mami Hadha yang paling banyak makan sedap sebab masa tu tgh mood raya lagi. Buat sekali open house raya... 
Antara sebab lain makan is no.1 ialah.. selalunya sebelum Master Celebration start, tetamu-tetamu makan dulu... kannnn.. :)

2. Dapat jumpa Otai-Otai Shaklee :

Yeszaa, inilah masanya juga.... Para otai-otai Shaklee berkumpul untuk meraikan... Di samping meraikan, kita leh gak mintak tips-tips untuk lebih berjaya dalam Shaklee macam mereka... Macam Kak Cery, Kak Lyna Noh, Mami Hadha, Mama Ainul, Babah Faiz... boleh jumpa geng-geng Shaklee yang lain jugak... bertukar-tukar idea n buah fikiran. Cara menyelesaikan. Haaa, 2 dalam 1 gitu... sambil jumpa sambil mintak tips... Selalunya dorang tak kedekut nak share ilmu berjaya dorang... :)

3. Pengalaman Orang Yang Diraikan

Haaa, ini selalu buat aku mengalir mata.... Cerita pasal Master tu. Pengalaman dia dengan Shaklee. Macam mana sampai boleh dia jadi Master. Dorang akan kongsikan pengalaman masa ni... Terasa betul diri ini kerdil bila dengar mereka yang anak 5-6 orang, bekerja lagi, urskan rumahtangga lagi... boleh menggapai title Master tu...
Chaiyok Ana Chaiyokkk!

4. Kata-kata Semangat

Bila kita selalu pegi majlis macam ni, lepas tu konfem cas-cas positif membuak-buak dalam diri. Rasa nak buat sekarang jugak. Rasa aku nak berjaya jugak macam orang lain. Kita akan turut terpositif sekali... Termotivasi. Ter semangat waja! Haaaa, aku menaip ni pun rasa semangattt sangat!

5. Amik Aura

Aura. Tau tak apa tu aura? Aura tu contohnya bila kita jumpa atau bercakap dengan seseorang, kita rasa excited sangat. Rasa aura dia tu menyerap dalam badan. Semangat berkobar-kobar. Eh, macam sama je dengan point no. 2 tadi... hehe...

6. Modal Entry Blog

Hehe, akhir sekali, bila kita pegi Master Celebration ni, amik la gambar banyak-banyak... Balik umah boleh la buat modal untuk entry blog.. kuikuikui...

Jangan jadi macam aku ye... Setahun 2 bulan baru nak up entry Master Azrin punya celebration ni... hihi...

Ok bai. :)




Nur Izzara Dania... Kasut baju seluar tu semua dah tak muat. dah simpan dalam kotak.

With my mama Shaklee, Master Ainul. :)

With my nenek Shaklee , Mami Hadha... :)

3 of us. 

with husband n Zara...


Kakyang n Zara.


Presiden Shaklee Malaysia tengah bagi speech.., Victor Lim


Bergambar dgn geng-geng Supermom.




Warga Supermom yang hadir.


InshaAllah nanti ada Master Celebration Nurliyana & Ahmad Zaidi.. .

Semua dijemput hadir ya...

:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…