Monday, April 20, 2015

Hari Ketiga Di Sarawak

Kursus dah masuk hari kedua. Aku dah ada kat Sarawak dah hari ketiga la...

Pagi-pagi ada Slot Malaysia Cergas. Aku urusetia tengok jela dok belakang.. nak join maleww.. kikiki...




Wahhh... cantiknya view dari tingkat 18 ni pagi-pagi... kekaguman sekejap...


Jenguk-jenguk kat sungai tu kot-kot ada terjumpa ngan buaya.. hehe, haruslah nan ado kan.. =p


Minum pagi Mee Kolok.



Ni desert waktu lunch... banyakkk, pilih je mana berkenan...


Paling kagum, ni chocolate fountain dia.. phewwwww... tinggiii bebeno...


Aku makan ni... hihi.. aku tak makan nasi sangat pun kat sana.. ratah laukkk je sebab lauk dia banyakkk, semua pun aku nak rasa...


Petang tu, takde kelas. Ade sorang pegawai ni dari JPPH Miri bawak kitorang ronda tepi waterfront sambil jalan2 tengok kedai cenderamata...

Dan dia bawak kat kedai favourite dia, dia kata.. tu diaa.. kedai perabot Jati haa... pitam nak beli.. hihi.. Tapi cantik la.. serious cantik...





Jalan-jalan depan Waterfront Kuching...



Ngeri aku tengok pakcik ni dok hujunggg nun dalam sampan... Lama aku tenung, x tergolek ke sampan tu... siap bertenggek lagi kat tepi sampan.. adoi...



View dah nak senja...


Haaaa, salah satu sence dalam drama Teman Lelaki Upahan kat Kuching... kat sini la kan EL ngan Adam tu sembang ngan motor besar dia tu...


 Hari tu version malam kan... kali ni dapat gak bergambo di siang hari... Cat Statue, Kuching, Sarawak.


Dinner... Lauk dinner dia cam kureng la... tapi aku telan ajelah... Lauk tak banyak, tu amik nasik tu.. hahaha...

Tomyam dia ni not bad la... pedassss nyummss!


Bread butter puding... favvy aku gak ni... manis sangatt, xlalu nak telan..


Malam tu free lagi... Kak Elly datang ajak jalan-jalan lagi.. weeeee...


Cat Statue Selatan Puan Mazdmah kata.. hihi...


Kitorang naik sampan lagi g seberang nak g minum air Teh C Special... hehe... SEdap la air tu..



Kak Elly n husband... Kak Elly ni roomate aku masa belajar kat UiTM Sri Iskandar dulu... Now dia lecturer student grafik kat UiTM Sarawak.


Tq Kak Elly n husband for having us... Tq so much... Nanti ana datang lagi bawak family pulak.. InshaAllah.. :)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: