Wednesday, April 15, 2015

Hari Kedua di Sarawak

Hari Kedua kat Sarawak.

Kursus start kul 2 petang untuk pendaftaran. So, pagi tu breakfast dulu..


Breakfast kat hotel biasalah kan... aku lebih tertarik kat menu ala-ala western je sepanjang 6 hari kat sana...


Yang bestnya, ada Laksa Sarawak... Hotel punya la... Boleh la tahan, compare ngan Kuching Station tu... udang dh nak busuk.


Lepas breakfast, aku ngan Kak Wan g survey2 kedai kat depan waterfront tu. Kedai sourvenier... Aku dah start membeli la sikit sebab risau tak terbeli bila kursus dah jalan...kang xde masa...


Kak Wan borong kain batik Sarawak... Tq Kak Wan coz bagi kain yang cantik tu.. :)


Ni sawan cermin namanya... asal jumpa cermin je cepat kuar hp amik gambar.. hahaha...


Kelas dah start. Malam tu lepas kelas, jalan-jalan jap kat tepi waterfront tu, tiba-tiba ternaik la sampan ni... nak ke seberang.. hihi... RM1 tambangnya... Tak sampai 1 minit pun dalam sampan.hahaha, sekejap aje dh sampai...


Dalam sampan.


Masa ni bulan cantik sangat... Kat belakang tu Hotel Grand Magherita..


Kitorang singgah kat Mira Cake House. Tempat beli kek lapis Sarawak yang femes emes tu... Yang syok nya dapat rasa-rasa dengan kenyang..haha.. ni kak elly ajo... =p




Beli la sikit-sikit untuk buah tangan kat opis, umah ibu, umah mak, sedara...


Jom balik naik sampan lagi... Mula-mula naik adalah sedikit horror yer... bergolek-golek sampan tu bila aku ngan Kak Wan naik.. Kahkahkahkahkah...



Ternampak Cat Statue tu kat depan Hotel Riverside je rupanya... Hehehe, apelagasss... Tak kira la, malam pun malam la, nak jugak bergambar ngan kucing tu sebab takut tak sempat esok-esoknya...


Dah habis berjalan, naik balik ke kelas, tengok keadaan kelas untuk sambung kelas esok paginya...

ok daaa...


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

Elaine Chew said...

Selamat bercuti :)

Kunjungilah vila 827, A Famosa Resort Melaka (5* villa) lain kali .

www.villafamosaresort.com