Tuesday, April 21, 2015

Hari Keempat @ Sarawak

Hari Keempat...

Aku ngan Kakwan nak g carik terubuk masin jap sebab takut takde masa nanti dah hujung2 hari kan... Kami pegila naik teksi ke Pasar Satok baru sana... Naik teksi pegi balik kena RM65.. Pakej dapat pegi India Street sekali...




Nak beli udang tapi malas nak simpan n hand carry nanti masa balik... so lupakan... T_T


Ni kat India Street. Jumpa kain Phua... cantikkk.. ada opismate borong sampai 5 kot...



Selfie di hari keempat.. sawan cermin memang la gini kan... =p


Akhirnyaaaa, dapat jugak makan nasi lemak sarawak.... 5 hari woi tak makan nasi lemak... Aku kalau berjalan pi mana2, suka nak try rasa nasi lemak local tu sendiri... Ni dapat makan Nasi lemak Sarawak pun heaven dah... walaupun hotel punya version...


Kat pasar kami jumpa Midin ni... nak beli tapi kang takut layu...


Cili kecut...


Buah belimbin. Isi dalam memang sebijik macam rambai.... manis2 masam...


@ Kubah Ria...

Ni waktu petang lepas habis kelas kul 5 lebih, Pengarah Sarawak offer driver dia bawak kete dia bawak kami jalan-jalan pusing Kuching.. hehehe, best best...  Rupanya Pengarah tu org kampung den je, Teluk Intan. Anak dia satu sekolah ngan adik bongsu...



Aku cakap ngan En.Mohsin tu, mane hotel yang tempat Teman Lelaki Upahan berlakon tu? hahaha, dia bawakla kat sini... Merdeka Palace...





Lepas tu, kami menyinggah jap kat Kuching Station... Dah jemu makan kat Hotel, so kita makan Laksa Sarawak kat sini...



Order air Teh C Special version pandan... tak sedappp, sedap lagi yang version biasa tu...


Laksa Sarawak..

Kuah dah sedap tapi udang dia dah busuk... spoillll la... bluwekkk... nama dah gah, kenapa udang ko busuk bang oi...



Pisang Cheese... Hurmm.. sedap lagi yang kat Bangi tu sebelah Kelisa...

 Some decoration...



 OK dah malam... jom balik... :)


 ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

4 comments:

NURUL JAMIAN said...

Thanks Ana belikan ikan terubuk masin

NURUL JAMIAN said...

Thanks Ana belikan ikan terubuk masin

NURUL JAMIAN said...

Thanks Ana belikan ikan terubuk masin

NURUL JAMIAN said...

Thanks Ana belikan ikan terubuk masin