Skip to main content

Hari Kelima @ Sarawak

Hari Kelima...

Dah mula rasa rindu kat anak-anak n Enady.. Huwaaa, cepatla esok nak balikkk...

Hari Kelima takde ke mana-mana sebab macam letih.. hahaha, aku ingat aku sorang je, rupanya Kakwan pun sama... So, aku ajak Kakwan g tengok wayang jelah... malam lepas habis kelas... tapi kuciwa, wayang kul 10 dah tutup... ciskek betul.. kempunan aku nak tenok FnF7 tau...



Jumpa Kak Elly lagi. Kak Elly nak pas barang kat mak aku... Ada insiden yang tak diingini kat situ.. hahaha...

Nampak gambar aku ngan Kak Elly tu, ada lantai line kuning tu yang tinggi sikit tu kan... 

Boleh aku tak perasan lantai tu rendah.. then aku nak g kak Elly, kaki aku terpelecok... sakitttt! Jatuh tersungkur aku... nak bangun tak boleh. nak lurus kaki pun sakit sangat... Aku dah risau patah ke ape ni... Air mata dah ngalir sebab sakit sangat.. Hahha, Kakwan pun cuak aku dah menangis masa tu... Aku bukan nangis saja ngade2. Tapi sebab betul sakit... huhu...

Relax dulu, baru la boleh bangun... Tq la kat abang yang dok depan hotel tu tolong bangunkan... try jalan slow... fuhhh mujur tak de apa2... jalan boleh tapi tk boleh laju... nak lipat2 kaki pun xleh... tsk tsk tsk....

Ngadu ngan Enady... ada ke dia tanya.. ":Nak pa datang sane ke ma?"

Blerghhhhh! sabo je ler... aku suh datang je.. hahaha ngades sangat kan...

Umai Ikan

Dalam kaki sakit tu, hati teringin nak makan Midin.. carik punya carik... jumpa la kat My Village Barok.. Menyeberang lagi kami.. haha... Kakwan carik Umai, Aku carik Midin... Makan cepat2 sebab sampan dah nak balik...

Sedap gak Umai...macam kerabu mangga...


Midin pun sedap... Macam pucuk paku...


Pic last sebelum balik esok... Esoknya takde dah nak seberang-seberang.. hihi...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…