Skip to main content

Aktiviti Hujung Minggu #1

Haiii, ke DPulze, Cyberjaya lagi kita....

Macam dah kemaruk plak asyik jalan sini je... Hahaha... Serius... Sebab tenang.. Yesza tenang.. Tak banyak lagi kedai bukak so memang tenang ler.. Hehe...

http://honeysour00.blogspot.com/2015/02/jalan2-hari-minggu-dpulze-shopping.html

Alkisah nak pegi sini sebab papa dorang la dah berjanji nak bawak g main kat sini... Aku tak berkenan sangat anak-anak main kat tempat game tu, better lagi kat kidz punya section ni...

RM6 perhour sorang.

Tapi, dah game tu kat sebelah kan, akibatnya masa nak balik mengamuk-ngamuk si Dani nak main2 token tu... huarghhh, mama tak suka la abang...duit tu buat g beli makan lagi bagus...

Ini bagi aku la. Orang lain kalau nak bawak anak-anak main token tu silakan ... Aku is no more after this. Bawakla tempat lain pulak pls. Hehe...

Bukan ape, aku dah terbayang nanti dia dah besar, dia pegi main benda2 tu without aku tau... Duit bagi untuk belanja dia pegi belanja kat situ.. Haha, mak-mak sangat kan.. dah pandang masa depan... gitula ...


















Ok jugakla tempat dia, bersih lagi... n dia kat hujung sana tersembunyi.. hihi, kalau nak pegi Daiso mmg tak lalu la kat sini...




Bagi can la naik bas ni sementara nak jalan balik tu... Tu pun macam-macam janji dah ngan Dani untuk bawak dia keluar dari tempat tu... Haaa, rasakan ye papa... hehe... Si Zara selalunya dia akan ikut je cakap aku kalau dia tau aku tengah marah... Gud Zara...

Ok, sape takde plan mana2 tu pegila terjah sini sementara tak ramai orang... Mall yang orang ramai sangat macam IOI City Mall tu..hurmmm, harapan la nak pegi.. walaupun highwaynya belakang umah saje..

Bai.


#Terjumpa plak Evyn kat sini. tapi tak sempat nak selfie...

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…