Skip to main content

Trick Art Museum, I-City

Tak lama pun kat Snowalk tu sebab sejuk tahap gaban... aku dah macam takleh nak bernafas, xsampai satu jam moh la kita keluarr.. tak tahannnn.. cannot go...

Lepas ke Snowalk, jom la kite last destination yang ada dalam pakej opis beli.... Trick Art Museum!!! Aku suka tempat ni sebab konfem akan bergambar sesaje... Pose sana pose sini..wahh besttt!



Macam naik tangga... jadik tak?hehe...


potong pokok pakai kapak...


Climbb.....


Hai... saya para-para... =p


Saya pulak mak pari-pari... kikikiki...


anak-anak tu langsung xbagi can mama nak posing tau..


Konon-konon kat US... =p


Dani menangis2 marah suh aku buat mcm patung tu... haha.. yelah nak oi.


Konon-konon kena tangkap la dengan burung helang...


Bagi zirafah makan...







kikiki.. konon2 menari ngan pompuan tu la ye papa? tak jadikk bluwekk.. haha..


simbahhh airrrrr...


Ni memang favourite dia lah ni... 








Gambar ni paling mcm real kot.... dani nak terjatuh tu... haha..










Hehehe... dah tu je... banyak lagi gambar kat sini, xlarat nak posing dah...

Pegila kome, tiket murah je rasanya.. around RM10-RM15 cam tu la..

Dalam kul 5 lebih gak setel, pastu gerak balik... kitorang lalu jalan dalam pusing2 Shah Alam tu... sampai la last destinasi masa zaman2 aku jadi minah kilang n zaman cintan cintun ngan enady... Menggamit memori! 8 tahun throwback... hehehe... tapi sekarang kat Alam Megah tu dah macam foreigner lagi menguasai penempatan dari orang Malaysia... takuuittt jugak... Dulu2 aku ada gak cadangkan biar kitorang dok shah alam je, aku kena pindah opis la kan.. tapi Enady la kata, dia dah bosan dok Shah Alam tu dari dia umur 20 kot... boring, so dia decide dok Putrajaya, biarla dia yang ulang alik Shah Alam je masa dia keje kat HTS dulu...

Ok tu je.. bai!

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…