Skip to main content

Untuk Surirumah Sahaja!!! Yang Lain Jangan Klik.




Perhatian....

Entry ni adalah untuk sesiapa yang nak kuruskan badan dengan cepat... Tanpa berpenat lelah...


Untuk Surirumah Yang Nak Jaga Body

Bagus untuk surirumah yang nak jaga body... supaya tak kena tinggai macam Mah kan... ( refer artikel suami curang ngan isteri 6 tahun dah sebab isteri tak lawo)

Sebenarnya, jadi surirumah ni lagi letih kan dari isteri yang bekerja pejabat di siang hari.. Bila dah letih tak sempat lah nak bermake over bagai kan... Makan tak jaga... dress up lagi lah ke laut... Asal nak pakai krim muka sket dah anak tarik2 baju nak tu nak ni... siannn...

Jangan risau puan-puan...

Dengan buat kerja rumah semua tu, puan-puan akan tetap berpenampilan cantik bergaya dan hot. tambah lagi satu, seksi.. Auch! :D

Macam mana caranya?

Cuba add on suplimen dari syarikat suplimen terhebat di dunia ni... Omega Guard dari Shaklee...


Testimoni Omega Guard Untuk Kurus

Di sebalik khasiatnya yang sangat baik untuk jantung, sangat baik untuk otak, sangat baik untuk kurangkan kolestrol... ada lagi satu yang sangat baik jugak.... Puan-puan boleh kurus dengan Omega Guard ni!!!!

Tak percaya???



Ni antaranya la testimoni yang ada... Banyak lagi kat internet.. Klik je Omega untuk kurus, berlambak2 testimoni.. :)


Omega 3 Adalah Lemak Yang Baik

Sebenarnya Omega 3 ni adalah sejenis lemak baik untuk badan kita. Biasanya kita dengar lemak tu tak bagus kan? Tapi lain halnya dengan Omega 3. Apa fungsi Omega 3 ni untuk badan kita?

Pengambilan Omega 3 sangat penting. Sama pentingnya dengan vitamin dan zat yg lain. Kalau kita kurang Omega 3, kulit kita akan jadi kering. So kalau nak tau kurang ke tak Omega 3 dalam badan kita, cek2 la keadaan kulit kita ni haa. Kalau kering petanda kurang Omega 3. Kadang2 sampai jadi ekzema. Huhu.

Omega 3 membantu mengawal kadar lemak jahat dalam badan. Dalam masa yg sama, Omega 3 ni membantu kita untuk memecahkan lemak jahat tadi. Lebih2 lagi kalau kita rajin bersenam. Kalau yg jenis metabolisme rendah, dah bersenam tapi masih tak turun berat badan, cuba tambah pengambilan Omega 3 dalam diet seharian kita.


Hormom Untuk Kawal Pencernaan

Dalam Omega 3 ni sebenarnya ada EFA. Fungsi EFA ni untuk keluarkan hormon untuk kawal pencernaan dan pengeluaran insulin dalam badan. Bila karbohidrat ditukarkan kepada lemak masa proses metabolisme, insulin akan mengurangkan jumlah lemak yang digunakan untuk tenaga, sebaliknya lemak tersebut akan disimpan dalam tubuh. Pengambilan Omega 3 ni la yg membantu mengurangkan pengeluaran insulin dan membolehkan lemak yg tersimpan ditukarkan kepada tenaga.



Omega 3 Untuk Kulit Cantik

Siapa cakap Omega 3 ni takde fungsinya untuk kecantikan? Salah ok!

Kalau nak dapatkan kulit yg flawless dan glowing, amalkanla pengambilan Omega 3 ni. Sebab Omega 3 sebenarnya mengurangkan masalah jerawat, keradangan kulit, mengurangkan masalah kulit kering dan kedutan di awal usia. Kalau ambik Omega 3, insya Allah kulit jadi lebih anjal, lembut dan lembap.

Omega 3 pon membantu selesaikan masalah stretch mark juga tau.



Omega 3 selain dari Shaklee

Cara mudah nak dapatkan Omega 3 ni dah tentu daripada real food. Boleh la tambah ikan salmon, kekacang macam badam, telur dan sayuran hijau seperti bayam, brokoli dan salad.

Tapi kalau nak dapatkan Omega 3 gaya Shaklee, boleh la dapatkan Omega Guard Shaklee! Dalam Omega Guard Shaklee ada 330mg Omega 3, 180mg EPA dan 120mg DHA.

1 botol Omega Guard Shaklee boleh tahan hingga sebulan. Maknanya kita spend dalam RM4.53 sehari untuk dapatkan nutrisi Omega 3, DHA dan EPA ni. Lagi murah kalau dibandingkan dengan salmon setiap hari kan??


So apa tunggu lagi?


________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
SMS/Whatsapp | 018-2244135 
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…