Friday, December 12, 2014

Tarik Tali PSKK Ke 40, 2014

Berakhir sudah perjuangan Tug Of War Team untuk PSKK 2014 kali ni...

Best sangat!!

Aku adalah first time menjebakkan diri dalam sukan tarik tali ni. Untuk sukan PSKK pun adalah first time.

Oh ye. PSKK tu Pesta Sukan Kementerian Kewangan. Di mana semua agensi bawah Kementerian Kewangan akan menghantar wakil untuk bertanding. Team yang ada bawah MOF adalah : MOF tu sendiri, JPPH, Bank Simpanan Nasional, Bank Negara Malaysia, KWSP, LADA, KASTAM, Suruhanjaya Sekuriti, LHDN dan KWAP.


Sebelum2 ni takat Pesta Sukan Perbendaharaan je lah.. hahaha, disqualified untuk PSKK..=p

Ok training Tarik tali start 2 minggu awal. 1 Dis ari tu dah start. Memang taf gak training dia. Habis sakit2 badan aku semuanya... Yelah, orang rajin sangat exercise kan... kehkeh...

Tapi start minggu ke 2 aku dah dapat rasa badan fit. Tak cepat penat, tak tercungap. Tapi jogging 6 round track stadium memang mencungap lah jugak.. hahaha.. Sakit2 urat pun dah kurang. Then sampai hari game, hilang semua sakit2 tu. Serius! Masuk je padang, the sakit is gone!. hahaha.. babai...=p

Sepanjang training 2 minggu ada sekali pengurus Abg Bob sparring kan kitorang ngan Team UKM. Team UKM yang wanita takde.. So, kami yang wanita ni sparring ngan team gagah-gagah macho macho abang2 sado UKM tu... Pergghhh, first tarik, kalah dorang uolls... tapi kami tau, saje je dia bagi can menang tu.. hahaha..

Second tarik dan seterusnya, just tarik n dorang ajar la teknik2 nak tarik dgn betul. Main tarik tali nampak cam mudah kan. Tapi silap teknik memang injured la. Habis langsung xleh main seumur hidup.




Photo group ngan abang2 sado UKM... Tengok la badan dorang.. comel tapi kudrat.. fuhhhh, sekali henjut je habis team lelaki JPPH... takpe takpe, pengalaman kan.. :)

Tq ajar kitorang.... Tahun depan kita sparring lagi ok abang2 sado... :)






HARI PERTAMA


Hari pertama perlawanan. Ade gak mulut2 puaka yang kata kami JPAM... hina sangat ke JPAM? Ish!
Hehehe, tapi ape ade hal pun kan... :)



Sesi bagi kata2 semangat dan baca doa...


Tug Of War Team JPPH 2014


Ni Anchor team wanita... Hai Jun... Cantik gambo ko ni... =p



Aku no. 3 dari belakang... carik carik... :)






INJURED


Sayang sangat... Linda dah injured masa game kedua... antara orang kuat kat depan ni... Mujurla takde apa2.. dah xray n doktor cakap, tisu2 bengkak.. So Linda kena rest untuk game seterusnya... Semangat dia kuat betul. Next year nak main lagi... chaiyok Linda!

Kawan baru dari Langkawi...hihi..:)



Semoga cepat sembuh Linda....


TEAM LELAKI JPPH


Ni dia hero JPPH... :)
Kawan baru lagi... :)

Sporting lah korang... banyak ilmu yang aku dapat belajar pasal tarik tali. Walaupun ade sorang mamat tu garanggg... sikit2 marah.. hahaha... Tapi tak takut pun... wakakaka, lariksss...




Ni anchor team lelaki... Hai ahchooottt... =p JPPH Langkawi mariii jugak... :) Ramai ni geng JPPH Langkawi yang aku dah kenal, nanti aku datang sana, korang bagi harga best2 ek untuk hotel n trasnport... Eh, tapi sekarang kereta sendiri dah boleh bawak naik roro g Langkawi... taktau la harga dia berapa.. Ikut cc kereta tu...





HARI KEDUA

Nampaknya takde rezeki nak menang di hari pertama... Kita cuba pulak di hari kedua... :)





Pun takde rezeki nak menang... Reff cakap kami teknik dah ada.. gaya dah ada.. angin dah ada... tapi kami kurang dari segi weight... 640kg lawan 550kg... konfemlah kalah kan... takpe takpe... kami cuba lagi tahun depan. Kapten kata nak pilih yang comel2 sikit... Hahaha... 

Tahniah tu Jabatan Kastam Diraja Malaysia Team Lelaki n Wanita dorang dua-dua Johan bagi Tarik Tali...



HABIS DAH 

Bergambar kenangan dengan Tug Of War Team JPPH PSKK 2014...








Ok guys!!, Jumpa lagi...

korang memang best lah!! Havoc gituuu... Satu Malaysia aku dapat kawan JPPH ni... hehehe...

Kalau datang kursus kat INSPEN ni jangan lupa roger2 wokeyyy....


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

2 comments:

itawazilas said...

aku ske n3 niiiiii...
hidup team TugOfWarJPPH..
hehehheh team plg best !!

Ana Lyana said...

hehehe.. kenangan ni.. best kan... cepat kak liza g up entry kak liza plak...=p