Skip to main content

Tarik Tali PSKK Ke 40, 2014

Berakhir sudah perjuangan Tug Of War Team untuk PSKK 2014 kali ni...

Best sangat!!

Aku adalah first time menjebakkan diri dalam sukan tarik tali ni. Untuk sukan PSKK pun adalah first time.

Oh ye. PSKK tu Pesta Sukan Kementerian Kewangan. Di mana semua agensi bawah Kementerian Kewangan akan menghantar wakil untuk bertanding. Team yang ada bawah MOF adalah : MOF tu sendiri, JPPH, Bank Simpanan Nasional, Bank Negara Malaysia, KWSP, LADA, KASTAM, Suruhanjaya Sekuriti, LHDN dan KWAP.


Sebelum2 ni takat Pesta Sukan Perbendaharaan je lah.. hahaha, disqualified untuk PSKK..=p

Ok training Tarik tali start 2 minggu awal. 1 Dis ari tu dah start. Memang taf gak training dia. Habis sakit2 badan aku semuanya... Yelah, orang rajin sangat exercise kan... kehkeh...

Tapi start minggu ke 2 aku dah dapat rasa badan fit. Tak cepat penat, tak tercungap. Tapi jogging 6 round track stadium memang mencungap lah jugak.. hahaha.. Sakit2 urat pun dah kurang. Then sampai hari game, hilang semua sakit2 tu. Serius! Masuk je padang, the sakit is gone!. hahaha.. babai...=p

Sepanjang training 2 minggu ada sekali pengurus Abg Bob sparring kan kitorang ngan Team UKM. Team UKM yang wanita takde.. So, kami yang wanita ni sparring ngan team gagah-gagah macho macho abang2 sado UKM tu... Pergghhh, first tarik, kalah dorang uolls... tapi kami tau, saje je dia bagi can menang tu.. hahaha..

Second tarik dan seterusnya, just tarik n dorang ajar la teknik2 nak tarik dgn betul. Main tarik tali nampak cam mudah kan. Tapi silap teknik memang injured la. Habis langsung xleh main seumur hidup.




Photo group ngan abang2 sado UKM... Tengok la badan dorang.. comel tapi kudrat.. fuhhhh, sekali henjut je habis team lelaki JPPH... takpe takpe, pengalaman kan.. :)

Tq ajar kitorang.... Tahun depan kita sparring lagi ok abang2 sado... :)






HARI PERTAMA


Hari pertama perlawanan. Ade gak mulut2 puaka yang kata kami JPAM... hina sangat ke JPAM? Ish!
Hehehe, tapi ape ade hal pun kan... :)



Sesi bagi kata2 semangat dan baca doa...


Tug Of War Team JPPH 2014


Ni Anchor team wanita... Hai Jun... Cantik gambo ko ni... =p



Aku no. 3 dari belakang... carik carik... :)






INJURED


Sayang sangat... Linda dah injured masa game kedua... antara orang kuat kat depan ni... Mujurla takde apa2.. dah xray n doktor cakap, tisu2 bengkak.. So Linda kena rest untuk game seterusnya... Semangat dia kuat betul. Next year nak main lagi... chaiyok Linda!

Kawan baru dari Langkawi...hihi..:)



Semoga cepat sembuh Linda....


TEAM LELAKI JPPH


Ni dia hero JPPH... :)
Kawan baru lagi... :)

Sporting lah korang... banyak ilmu yang aku dapat belajar pasal tarik tali. Walaupun ade sorang mamat tu garanggg... sikit2 marah.. hahaha... Tapi tak takut pun... wakakaka, lariksss...




Ni anchor team lelaki... Hai ahchooottt... =p JPPH Langkawi mariii jugak... :) Ramai ni geng JPPH Langkawi yang aku dah kenal, nanti aku datang sana, korang bagi harga best2 ek untuk hotel n trasnport... Eh, tapi sekarang kereta sendiri dah boleh bawak naik roro g Langkawi... taktau la harga dia berapa.. Ikut cc kereta tu...





HARI KEDUA

Nampaknya takde rezeki nak menang di hari pertama... Kita cuba pulak di hari kedua... :)





Pun takde rezeki nak menang... Reff cakap kami teknik dah ada.. gaya dah ada.. angin dah ada... tapi kami kurang dari segi weight... 640kg lawan 550kg... konfemlah kalah kan... takpe takpe... kami cuba lagi tahun depan. Kapten kata nak pilih yang comel2 sikit... Hahaha... 

Tahniah tu Jabatan Kastam Diraja Malaysia Team Lelaki n Wanita dorang dua-dua Johan bagi Tarik Tali...



HABIS DAH 

Bergambar kenangan dengan Tug Of War Team JPPH PSKK 2014...








Ok guys!!, Jumpa lagi...

korang memang best lah!! Havoc gituuu... Satu Malaysia aku dapat kawan JPPH ni... hehehe...

Kalau datang kursus kat INSPEN ni jangan lupa roger2 wokeyyy....


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…