Monday, August 4, 2014

Salam Salam Raya Di Pagi 1 Syawal 1435H

Hai hai haiii, dah tiba cerita pasal Syawal kami tahun ini... Bertema kan hijau pucuk pisang pada mulanya, tapi aku last minit x dapat carik kaler hijau tu... Last2 sauk jelah mane yg ada... cantik juga kaler hijau emerald ni.. Cantik sangat!! kaler hijau tahun ni memang in lah!

Pagi2 Syawal, macam Syawal dulu2 jugak, xde yang berubah rutinnya. Cuma orangnya dah bertambah. Makanya, kenala mandi seawal yg mungkin. Sebab dah tau dah, time raya2 ni air memang ke laut bila dah tengahari... Yeszaa, memang betul pun! Fyqa last dapat mandi sebaldi air je.. kehkehkeh...

Aku siapkan anak2 dulu. Syukur jugak dorang jenis yang memang bangun awal. Sebut je pakai baju baru lagilah awal dorang bangun..:)



Bergambar dulu berdua... Susahlah sekarang nak bergambar lama2.. deme takmo dok diam...



Zara n mama... peace yo!

Kitorang bersiap-siap sementara ayah ijai n adik g solat raya kat Masjid Pulau Juar. Dah balik dari masjid, baru sesi bersalam-salaman bermula...

Akulah kena start dulu sebab anak sulung kan..:)

Menantu ayah ibu xde tahun ni.. Harap dimaafkan..



Then Ijai. as anak kedua...


Wife Ijai. Fyqa...


Then Anep. Anak ke-3


Mesti ada pose mcm ni... poyosss je. :D


Pastu Kakyang. Anak ke-4



Lastly, Ika.. anak bongsu. Manje kededek ngan ayah ngan ibu... :)



Ibu ngan ayah pulak... terbalikkan.. sepatutnya ibu ngan ayah dulu masa memula tadi...



 Turn cucu-cucu pulak... Mula2 taknak... kena paksa barulah nak salam...



OK dahhh, jom salam pakcik2 plak.. yeayyy dapat duit rayaaa..:)








Gambar keluarga kecil ku yang tak lengkap.. Enady xde.. huwaaaa, dia kena kerja...:(



Sambung lepas ni time to bergambar2 sampai lebammmm!!!

Gambar banyak sangat. Sila jangan muntah yer... Lagipun, salah satu cara aku nak simpan gambar... Takmo dah aku simpan dalam External. Jahanam dah habis hilang gambar2 baby Dani Zara.. sobsss!



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: