Thursday, July 24, 2014

Dani Demam

Hati ada sedikit risau ni sebenarnya....

Masuk hari ni dah 3 hari Dani demam... setakat ptg ni, dia tak demam, tapi dedar-dedar...

Risauuuu, takut kisah raya 2012 berulang kembali... http://honeysour00.blogspot.com/2012/09/dani-warded-hospital-teluk-intan.html... Aku xnk kisah itu berulang. Taknak taknak...:'(


Pagi semalam pegi klinik Presint 11, untuk amik ubat demam. Stok ubat demam dah habis... Mujur orang tak ramai. Doc check mulut dia, tonsil bengkak sket belah kanan akbiat batuk... Paru-paru ada kahak sikit. Aku dah cuak dah masa doctor cakap ada kahak kat paru-paru tu... 

So far Dani aktif. Tak macam orang demam. Tapi badan dedar. Tu yang aku decide hantar dia juga kat taska sebab nak bagi dia aktif. But dah pesan kat cikgu dia, kalau Dani lembik je call akak ye... Sehingga petang, dia ok.. Potpet potpet macam biasa dalam kereta..

Waktu malam, memang aku tak lena tido la.. Kejap-kejap terbangun raba badan kepala kaki dia. Alhamdulillah tak panas dah subuh tadi. Ubat still continue.. Doctor ada bagi antibiotik untuk tonsil tu... Mujur Dani memang senang makan ubat... Aku sua dia bukak je mulut. Tapi semalam kelakar, ada 3 ubat, ubat antibiotik, ubatk batuk selesem antimuntah dan ubat demam. Tang last sekali nak bagi ubat demam tu dia beria tutupu mulut tutup hidung sambil cakap.. mama taknak mma, busuk busuk ubat ni.. Hahaha, Aduhai abamm.. :)

Semoga Dani cepat sihat ye sayang... kita nak balik kampung esok ni... No no no bunga api ye.. asap banyak..


Adik sangat prihatin. Sikit2 dia rasa kepala abang dia.. "abam demam ek.. ooo abam demam...k k k .."



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: