Skip to main content

Soalan 'HOT' tentang ESP



Soalan cepumas ESP...

1) ESP ni soya? Soya ni toksin tinggi, tak naklah!

Soya ada 2 jenis. GMO dan NON-GMO. (Genetically Modified Organism) bermaksud kandungan genetiknya diubah oleh manusia. Soya kat pasaran hampir semua menggunakan soya GMO. Kenapa? sebab mereka nak hasilkan banyak soya dengan cepat, jadi diubahnya genetik soya. Maka ia cepat masak, buah lagi besar dan pelbagai lagi kesannya. Tapi ESP Shaklee, soya yang digunakan adalah NON-GMO. Daripada benih sehingga penyimpanannya, Shaklee hanya menggunakan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.


2) Soya agenda Israel dan sebenarnya boleh menyebabkan mandul dan kanser ?

Sebenarnya yang ramai tak tahu, bukan soya menjadi penyebab keburukan ni. Tengoklah sejak berpuluh-puluh tahun dulu, orang Jawa makan tempe diperbuat daripada soya hari-hari. Bukankah sihat dan bijak?? Tidak ada masalah pun walaupun makan soya hari-hari. Ye betul soya membekalkan phyto-estrogen yg boleh melemahkan kejantanan lelaki. Tapi bergantung pada kuantiti. Kalau berlebihan itu tidak bagus. ESP shaklee ade maksimum pengambilan, sehari 3 sudu sahaja.


3) Soya berbahaya pada kanak-kanak?

Susu formula berasaskan soya itu memang tidak bagus. Sekarang kan trend orang bagi susu formula daripada soya, kononnya tak nak susu lembu, tinggi lemak, tingggi gula. Tapi dah nama pun susu formula, untuk hasilkan susu tu pun sudah tahu guna bahan kimia dan secara sintetik. Yang terbaik berilah SUSU IBU ya! 


4) Soya ni dakyah Yahudi je konon soya bagus padahal banyak lagi keburukan!

Memang betul tp tu lebih pada soya jenis GMO bukan soya NON-GMO. Soya ni kan salah satu tumbuhan ciptaan Allah SWT juga. Tetap ada khasiat kepada manusia. Cuma kena pandai pilih jenis soya. Jadi nak 100% selamat ambil soya Non-GMO pada kadar berpatutan setiap hari. Ingat ye ESP Shaklee maksima sehari 3 sudu je.


5) ESP? Boleh ke ambil? Bahaya ke?

>Energizing Soy Protein ini non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

>Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian

>Isoflavones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

>Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP (Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau dengan ketat pada setiap peringkat daripada penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna. Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones

>Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafein.

===========================================

When it comes to soy, don't blame the bean, blame the processing - Dr. Zubaidi

________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…