Skip to main content

Breakfast di Warung Bunian

Wahhh akhirnya...

Dapat gak aku breakfast kat Warung Bunian yang paling femes amos ni. At first aku pegi, sampai2 je warung tu, time tu kul 9.30 pagi, Terus orang kedai tu kata, habis dah kak. Tinggal yang booking je.

Whattt? Yang booking je?

Breakfast je pon. Kena booking2 bagai. Memang dahsyat Warung Bunian ni.

Pastu baliklah kami... Dengan harapan, lepas ni mesti dapat makan kat sini.

Nak dijadikan cerita, hari Ahad, tertengok plak program Sarapan TV3 tu. Warung Bunian siap masuk lagi dalam slot Sarapan tu. Wahhh, kena pegi jugak ni. Set time, hari Ahad depannya time Enady cuti, memang kena pegi.

Aku sms Kak Lang tokey Warung Bunian tu malam Sabtu pukul 10. malam.. Haha, nasib baik dia layan sms aku. Ok dia kata. Book.

Hari Ahad, kami datang pukul 9.15 pagi rasanya.. Seronok je jalan menuju ke Warung Bunian tu. (kawasan dia berbukit), sebab dha booking kan, tak risau makanan habis. Masa ni ramai yang datang tapi terpaksa panjat bukit balik dgn perasaan hampa sebab dah habisss..

Fuhhh, bangga bangga. Dorang siap tanya, tu akak tu baru duduk tu.. Orang kedai kata, akak tu dah book. #libasrambut.. =p

Yang sangat kesiannya, ada warga emas ni 2-3 buah family, datang. dah duduk pon kat meja. Sekali orang WB tu bgtau ada air je pakcik, makanan semua habis.. Aduhaii, kesian nak kena daki bukit lagi...



Teh tarik dia banyak.. satu mug tu...



Roti canai dia sangat sedapppp...


Nasi lemak dia sedappp sebab berbungkus tu.. sambal biasa2 tp sedap jugak la...


Hai Zara..:)


Dani tak berapa nak makan bila kat luar. Kalau kat rumah, dua pinggan bertambah kalau lauk telur dadar ngan kicap je pon..


Minah ni tgh cuti sem. So, mmg bawak dia kalau ke mana2.



Bukit ni lah.. dalam gambar mcm tak tinggi..
Tapi serius curam gak.
Zara xlarat nak jalan dah..
hahaha





Tu haaa kedainya... yg bumbung biru tu..


Last. Muka tuan tanah dengan anaknya yg mengantuk..:)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…