Monday, February 3, 2014

Breakfast di Warung Bunian

Wahhh akhirnya...

Dapat gak aku breakfast kat Warung Bunian yang paling femes amos ni. At first aku pegi, sampai2 je warung tu, time tu kul 9.30 pagi, Terus orang kedai tu kata, habis dah kak. Tinggal yang booking je.

Whattt? Yang booking je?

Breakfast je pon. Kena booking2 bagai. Memang dahsyat Warung Bunian ni.

Pastu baliklah kami... Dengan harapan, lepas ni mesti dapat makan kat sini.

Nak dijadikan cerita, hari Ahad, tertengok plak program Sarapan TV3 tu. Warung Bunian siap masuk lagi dalam slot Sarapan tu. Wahhh, kena pegi jugak ni. Set time, hari Ahad depannya time Enady cuti, memang kena pegi.

Aku sms Kak Lang tokey Warung Bunian tu malam Sabtu pukul 10. malam.. Haha, nasib baik dia layan sms aku. Ok dia kata. Book.

Hari Ahad, kami datang pukul 9.15 pagi rasanya.. Seronok je jalan menuju ke Warung Bunian tu. (kawasan dia berbukit), sebab dha booking kan, tak risau makanan habis. Masa ni ramai yang datang tapi terpaksa panjat bukit balik dgn perasaan hampa sebab dah habisss..

Fuhhh, bangga bangga. Dorang siap tanya, tu akak tu baru duduk tu.. Orang kedai kata, akak tu dah book. #libasrambut.. =p

Yang sangat kesiannya, ada warga emas ni 2-3 buah family, datang. dah duduk pon kat meja. Sekali orang WB tu bgtau ada air je pakcik, makanan semua habis.. Aduhaii, kesian nak kena daki bukit lagi...



Teh tarik dia banyak.. satu mug tu...



Roti canai dia sangat sedapppp...


Nasi lemak dia sedappp sebab berbungkus tu.. sambal biasa2 tp sedap jugak la...


Hai Zara..:)


Dani tak berapa nak makan bila kat luar. Kalau kat rumah, dua pinggan bertambah kalau lauk telur dadar ngan kicap je pon..


Minah ni tgh cuti sem. So, mmg bawak dia kalau ke mana2.



Bukit ni lah.. dalam gambar mcm tak tinggi..
Tapi serius curam gak.
Zara xlarat nak jalan dah..
hahaha





Tu haaa kedainya... yg bumbung biru tu..


Last. Muka tuan tanah dengan anaknya yg mengantuk..:)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: