Skip to main content

Blazer Menawan Untuk Wanita Moden



Cantik kan Blazer yang Emma Watson pakai ni... Sweet sangat ngan dia..:)

Emma Watson sekarang ni sangat dikenali dengan watak Hermione Granger dalam franchise terkenal Harry Porter. Nama dia semakin meningkat dalam dunia fesyen kerana beliau mempunyai cita rasa yang cukup tinggi bila bergaya dan menjadi selebriti kegemaran photographer. Dia sangat bijak mengenakan gaya yang sesuai dengan personality dan statusnya. Tak caya?

Tengok je kat dalam gambar kat atas tu. Pakai blazer putih di luar. dan kat dalam just simple black top dan legging hitam. Pastu dipadankan plak dengan sepasang heels yang cukup menawan menambah keserian kepada beliau.



Outwear macam jackets, coats dan blazer selalu menjadi choice untuk menampakkan seseorang tu lagi menarik. Malah boleh dipakai untuk apa saja jenis situasi dan majlis. Kat ofis pon korang still leh bergaya dengan blazer dipadankan dengan top yang ringkas dan skirt hitam. Nampak lebih sofistikated dan trendy. Korang try lah..:)



Bila pakai blazer, korang still lagi boleh ber'fashionista' dengan 'match'kan korang punya dress up dengan aksesori yang sesuai like long necklace dan clutch. Haaa, korang akan nampak more chic n trendy. phewww, confirm akan jadi perhatian dan dorang akan kagum dengan dress up korang tu, percayalah..! :)



Nak citer ni... sekarang shopping online dah jadi trend kat Malaysia ni. Sebab ianya sangat mudah. just klik-klik je then tunggu barang sampai. Dah melambak-lambak website yang offer barang2 menarik. Haha, dalam zaman sekarang yang semakin moden ni, masa itu sangatlah emasnya dan kalau masa terbuang macam tu je rasa macam Ya Allah, sayangnya! Masa berlalu macam tu je.. Dah tak payah nak bersesak-sesak pegi ke Mall, terpaksa redah traffic jem semata-mata untuk carik blazer atau jaket? Shopping online je.. kan lagi best..:)





Kat  ZALORA.com.my, iaitu.. mmm, korang tau kan ZALORA ni ape bende? Alah yang kat iklan tv tu yang perempuan dok terjerit2 tu tgk baju kasut handbag dan macam-macam lagi. Hahaha, aku gelak je bila tgk iklan tu masa mula2 dorang iklan pasal ZALORA ni. Bila dah try sendiri, baru tau... hahaha, patutla perempuan tu menjerit macam orang histeria...=p

Kat ZALORA.com.my korang boleh dapatkan macam-macam rekaan serta warna yang korang mahukan. Jangan tak percaya, brand-brand popular pun ada tau contohnya, Ezra, River Island, KN Key Ng dan kolaborasi istimewa dengan pereka terkenal seperti Melinda Looi x Amber Chia dan Amir Luqman untuk Zalora.

Tak payah korang nak persoalkan tentang selesa ke tak selesa sebab koleksi yang designer2 tu hasilkan adalah daripada bahan terbaik dan produk mereka sangat berkualiti tinggi! 

Jom terjah website designers tersebut atau korang nak senang, klik je Blog ZALORA untuk info lanjut tentang new collection dorang.

Korang boleh shopping online dengan mudah!




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…