Sunday, July 28, 2013

Vitamin Shaklee untuk perokok tegar






Berita baik untuk perokok di luar sana..

Pengalaman sendiri disebabkan tak tahan dek bau rokok yang dihisap oleh suami sendiri.. maka aku carik solution untuk perlahan2 nak kurangkan dia hisap rokok.. walaupun tak berhenti mendadak, dapat kurangkan dan kesihatan dia baik pon dah ok bagi aku.. aku tau, susah giler kot nak berhenti hisap rokok kan...

Basicly, sila detox dulu dengan Dtx Complex sebab hati perokok tegar ni kalau discan, ianya akan berwarna lebih gelap berbanding dengan orang yang tidak merokok.. Dalam masa yang sama amik Vitamin C sebab perokok akan banyak kehilangan vitamin C dalam tubuh sepanjang aktiviti merokok. Nikotin mempengaruhi metabolisme tubuh yang menyebabkan tubuh kita tak mampu menyimpan vitamin C dengan baik. Seeloknya hancurkan dalam air dan minum setiap kali lepas merokok. Bila nikotin dalam darah sudah disingkirkan sedikit demi sedikit maka akan kuranglah kebergantungan badan si perokok terhadap nikotin itu. Seterusnya in sha Allah keinginan terhadap nikotin akan berkurangan..

 Antara suplemen yang dicadangkan :

 1) Vivix = mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
2) Nutriferon = merangsang sistem imun
3) Vitamin C = Antioksidan. Merokok mengurangkan vitamin C secara mendadak
4) B Complex = perlu dalam sistem selular enzim perokok yang rosak
5) Caratomax = pemulihan membran mukosa. Perlindungan paru-paru.
6) Alfafa complex = Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak dan tisu
7) DTX Complex = fungsinya sama ngan Alfafa.. 

Jadi, wahai perokok2 tegar, jagalah kesihatan anda..

Pssttt, yg isteri tu, bolehla suh husband korang makan vitamin ni.. enady pun dh amalkan makan vit c, b complex dan alfafa..


________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: