Monday, December 3, 2012

Zara 8 bulan


Your 8-month-old this week
8 months
MY BABY THIS WEEK
Hello, Nurliyana
Blow your baby a kiss this week and she just might blow one back to you. If she does, encourage her with smiles and applause, and she'll probably offer more airborne kisses. Not only has she developed the physical coordination to make that lovely gesture but also, her emotions are beginning to bloom. That's because she's starting to notice other people's moods. She may even start to cry if she hears another baby crying.

Read more about this week


Your community: Parenting talk this week


Assalamualaikum..

Kalau ikut gambar kat atas tu, Zara belum lagi ada sebatang gigi pun. Takpe lambat, takdelah aku menahan sakit dia menggigit cik B aku. Sekarang dia ketap2 ngan gusi pun fuhh terasa pedihnya.. Pengorbanan namanya tu.. ingat tu zara..:)

So far, setakat dia 8 bulan setengah ni, perkembangan dia growing fast compare to abang dia. Kawan-kawan aku datang umah pun, dorang quite shock gak la tengok zara dah pandai panjat, turun sendiri, merangkak laju, duduk katak, tepuk tangan, berdiri lepas tangan 4-5 saat. Abang dia jauh beza progressnya berbanding ngan Zara.

Bulan 12 ni nak masuk 9 bulan dah. Bulan ni ada appointment timbang berat kat KK presint 11.  19hb nanti rasanya. Kena check balik buku check up.


 #terlambat pulak buat entry Zara 8 bulan ni.. 17hb ni dia 9 bulan.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

7 comments:

JIVEBUMZ said...

anak ke 2 memang lain sket dpd yg sulung kan? hope sara pon cepat progressnya

antalya said...

iskandar pon progress advance sket dr kakaknya. iskandar jugak blom bergigi lg ekekekeke.tp part berdiri lepas tgn ngan memanjat tu iskandar dh kalah ngan zara kih kih kih.over advance ank dara sorang ni tau

Ana Lyana said...

@JIVEBUMZ

tulah, sangat cepat berbanding abangnya..

Ana Lyana said...

@antalya

cepat sgt pun kesian gak Yun.. asyik terlentang je, benjol sana sini. tunjuk terer sangat.. susah hati tgk anak melasak..

Hanani said...

sangat bam bam zara ni..geram aunty tengok awak

azrinna said...

Zara yang comel.

Dayana mnoor said...

omeyyyynyerrrr zaraaaa....hihiiii