Skip to main content

Bawak ibu pegi main bowling

 Last week, Ibu ngan Ika datang sini sebab 25hb ari tu cousin aku kawen kat Setapak. Ibu datang hari Rabu, tido umah Ijai satu malam, Khamis Ibu g Ikea. Adik aku yg no.3, Anep bawak. Dia cuti. Then malam Khamis tu, Anep hantar Ibu g umah aku. Jumaat rehat2 je kat rumah aku, Aku pegi keje tinggalla Dani ngan Zara Ibu jaga kat umah.

Haha, ayat sesimple2nya aku taip ni.

Hari Jumaat malam, aku bawak Ibu g I-City. Tu nanti. Gambar banyak nak kena select..:)

Hari Sabtu, plan nak bawak Ibu jalan-jalan kat Alamanda. Pegi kedai buku kat Presint 15. Ika carik buku rujukan dia. Then baru masuk Alamanda. Terus pegi Johnny sebab dah lapar gila. Makan-makan.. pastu baru jalan2 mengukur Alamanda tu.. Hehehe..

Ajak Ibu main bowling.. Huhu.. suka Ibu.. Ika pun semangat nak main. Dani tak terkecuali.. Layan je dorang main.. Aku kongsi2 ngan Ika je baling..

Blur pulak gambar Dani main bowling ni.. Bola no.6 tu je.. tak larat dia nk angkat.



Ika, malu-malu kucen je nak baling.. first time katenye..

Ibu, terer gak Ibu membowling. Zaman muda2 dulu pernah main ke bu? hehe

Budak tecik ni tunjuk terer lepas tangan.

Bila aku tinggalkan dia, menangis tak bagi aku jauh ngan dia.
 Rasa tak puas nak bawak Ibu g jalan-jalan. Next next next kita pegi lagi k Ibu.. Kita pegi holiday pulak... :)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…