Monday, May 14, 2012

Dani 2tahun 2bulan


Selamat membesar anakku, Dani..

Sori sayang, mama dah terlepas tarikh yang sepatutnya awak berusia 2tahun 2bulan. Takpe kan.. Makin hari awak makin bijak. Pandai. Petah bercakap itu ini tapi mama tak faham.. hahaha..Mama suka tengok awak bercerita begitu begini sambil buat gaya tangan. Mama anggukkan ajelah nak bagi awak happy.. pastu mama tanya la, Dani cerita apa ni.. Awak jawab..aaa..iii uuu.. hah! neee.. langsung mama tak faham nak uii.. tapi takpe, itu adalah effort awak dah nak pandai bercakap.. Bunyi-bunyi vocab pun dah lebih kurang, tinggal nak jadikan words tu awak sebut sebutir-butir je lagi..

Words yang Dani dah pandai dan tunjuk benda itu apa >>

Kipas = tipashh
Turtle = Tetel (kat umah ada 2 ekor anak kura-kura dibela)
Tv = tibi
Aki = ati

Aku perasan yang huruf K jadi sebutan huruf T..

Bila nampak baby, terus sebut bb..:)

Sayang gila ngan adik dia, orang datang melawat nak dukung Zara, dia ngamuk2 tak bagi. siap dibabab nye orang tu.. aigo!

Kalau pampers dia dah penuh, dia akan cakap dede.. aku pun tak tau menatang dede tu apa. Tapi setiap kali dia nak suh aku tukar pampers, dia akan cakap dede dan tunjuk kat bibird dia.. Bila ntah nak start balik potty training ni..

Pantang diajak berjalan, konfem nak ikut. walau siapa pun orangnya..bahaya ni kalau kena culik.

Tu je kot yang aku ingat. Banyak lagi sebenarnya..yang ni dulu lah..:)






♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

2 comments:

ღnFashyaღ said...

Tipash husna ade dua. 1 kipas, 1 lampu. pandai2la nak beza kan ye..hahaha

antalya said...

thn dpn leh celebrate besday sama ngan adik zara ye.