Saturday, February 25, 2012

Review check up 37 weeks


Lupa pulak nak review check up 37 weeks ari tu..

Berat naik banyakkkk.. 1.2 kg naiknye... Dengan ini berat aku dah nak hampir 90kg ye.. aduhaiii, jenuhla nk turunkan berat lepas ni...

Ye saya tau saya gemuk...Jangan sedihkan lagi hati ibu mengandung ni...T_T

Hb turun  pulak dah.. minggu lepas 10.7.. aku ingat naiklah kali ni.. rupanya tidak! 10.4 , Terkejut aku.. rasa dah pantang dah minum air berkaffein..hurmmm..

Urine : ok.. normal..

BP : pun ok..normal..

Jantung baby : Normal..

Kaki : Takde bengkak..

Gerak baby : bila siang tak banyak dia gerak.. nak tunggu 10 kiraan pun petang kul 5 baru habis 10 kiraan.. bila malam, tu diaaaa.. aktif.. apakah ini petanda bila keluar nanti kamu akan berjaga malam wahai adik baby? huhu...

Lain - lain : semakin perlahan movement aku.. Nak berjalan pun dah tak berapa nak larat.. nak dukung Dani lagi lah.. sangat tak larat, tapi kalau dia mengamuk, gagahkan juga angkat itu abang baby..:) Still drive pergi kerja.. Semangat nak kerja dah kurang.. Hahaha.. kat opis banyak rehat.. Sori ye bos, kalau tgk saya letak kepala atas meja..kadang-kadang mengantuk, kadang-kadang pening kepala, kadang-kadang rasa loya.. 

Sekian cerita ibu mengandung di 37 minggu ini..

Next check up on 1 Mac 2012... 38 minggu!

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

2 comments:

AdaM Hawa said...

dah x lame lagi dh due.. lebih kurang kawan sy kat opis ni..

♥z@z@♥ said...

x lama dah abg baby nak dpt adik baby...