Wednesday, February 15, 2012

Review Check up 36 Weeks

Alhamdulillah..

Genap aku 36 minggu hari ini..

Alhamdulillah juga kerana kesihatan ku berada di tahap memuaskan. Tak larat bawa perut pun, pergi kerja kugagahkan juga demi sesuap nasi..:)

Kandunganku sudah cukup bulan. Bila-bila masa sahaja aku akan melahirkan.. Semoga aku dipermudahkan segala..

Ada kata-kata yang membuat kalian tersinggung tanpa ku sedar, harap maafkan.

Pagi tadi pergi klinik untuk check up perut..

Bp ok.

Hb naik sikit walaupun masih berada di tahap tak normal lagi. 10.7

Berat, naik sikit. Tapi tak naik melampau2 sampai 2 kg 2 minggu yang lepas..=p

Baby ok. Kepala still kat bawah dan dah engaged.

Pagi tadi jugak amik darah untuk FBC. FBC tu Full Blood Counter. Ni prosedur baru nurse cakap. Ibu2 yang pregnant yang dah genap 36 minggu, diwajibkan untuk amik darah sebanyak 15 mmol. Untuk apa tu tak pasti.. Nurse suruh amik, kita bagi jelah. Ape2 hal kang senang doctor nak pantau kan..:)

Ok... sekian kali ni... Mari kita mula mengira saat detik waktu jam dan hari..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

3 comments:

Julie M Gumpil said...

Hi.. saja blogwalking... jom xchange blog.. Ni blog i: http://health-wellness-nature.blogspot.com/... Ada juga testimoni macam mana kawan i naikkan HBnya jadi 13... see u k...

@e_da said...

semoga slamat semuanya sy lahirkan mika dulu 38 weeks..

antalya said...

tertanya2 jgk apa citer checkup ana.alhamdulilah semuanya ok yer.kepala baby dh engaged? means tak lama la dah tu.mine blom lg tau.ini mcm kalu, ana bersalin dulu la kot